Breakit gasar - nu ska statligt raketbränsle lyfta tillväxten

Breakit - Breakit gasar - nu ska statligt raketbränsle lyfta tillväxten

Gänget bakom Breakit. Foto: Ann Jonasson.

Lån från Almi Företagspartner bäddar för internationell expansion.

När Breakits medgrundare Stefan Lundell strax före sommaren började planera för en ny finansieringsrunda fanns inte lån i hans tankevärld.

“Jag var helt inställd på att ta in kapitalet från privata investerare genom en nyemission. Att försöka få ett lån kändes inte som ett alternativ. Dyrt, krångligt och i princip omöjligt var min bild av att låna pengar till en startup som Breakit”, säger Stefan Lundell.

Men ett möte med en av Sveriges framgångsrikaste techentreprenörer fick han att tänka om.

“Jag träffade den här entreprenören för att få honom att investera i Breakit men istället kom hela mötet att handla om Almi företagspartner och deras lån”, säger Stefan Lundell och fortsätter:

“Du kommer att tacka mig så mycket efter att jag förklarat det här för dig, sa entreprenören. Och han fick helt rätt”, konstaterar Stefan Lundell.

Nu har Breakit precis fått klart med ett så kallat innovationslån från Almi Företagspartner på totalt 2 miljoner kronor. Samtidigt gjorde Breakit en nyemission på 3,5 miljoner kronor. Pengarna ska Breakit använda för att ytterligare öka tillväxten - redan nu har mediebolaget en årlig tillväxt på över 200 procent räknat i omsättning.

“Strategin är att investera pengarna i tillväxt. Om vi velat skulle verksamheten redan idag kunnat gå med vinst men det är inte vårt fokus idag. Istället överväger vi att etablera Breakit på ytterligare en marknad, där skulle pengarna från Almi-lånet bli en bra grund”, säger Stefan Lundell.

Vad tycker du är den största fördelen med att låna pengar via Almi Företagspartner?

“Att du som entreprenör slipper att lämna ifrån dig ägande i ditt bolag. Men riskkapital är såklart också bra när du vill bygga ditt företag. Min poäng är att en kombination av riskkapital och lån kan vara grymt effektiv, som i vårt fall”.

Och nackdelarna?

“Du måste ge en hel del information om din budget, affärsplan och så vidare. Fast det arbetet måste du ändå göra när du tar in kapital från investerare”

Vill du veta mer om hur du också kan få ett Almi-lån till ditt företag? Här finns all information du behöver - lycka till!

Sponsrade inlägg är en del av Breakits annonserbjudande. Inläggen skrivs inte av Breakits redaktion utan av kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till sales@breakit.se

Läs fler artiklar
LÄS MER