Dålig lägenhetsaffär tvingar Patrik Arnesson att sälja aktier

Breakit - Dålig lägenhetsaffär tvingar Patrik Arnesson att sälja aktier

Johanna Ekström

Reporter

"Jag ligger inte sömnlös för det här, jag är glad att jag får bo med min tjej".

Patrik Arnesson är grundare och vd på Football Addicts som ligger bakom appen Forza Fotball, med tre miljoner användare.

Han har hela tiden varit mån om att behålla ägandet i bolaget till en mindre gupp, för att slippa ha för många personer som lägger sig i bolagets strategier, som han vill ska komma från teamet.

“Det är mycket roligare att jobba på det sättet, det är ändå vad livet handlar om, att ha kul”, säger han.

Nu gör han dock ett undantag och säljer aktier till Mister Green-grundaren Mikael Pawlo, som även sitter i styrelsen för Djurgårdens fotbollslag. Något som nyhetsbyrån Finwire var först med att rapportera om.

Varför säljer du?

“Jag gjorde en bostadsaffär som inte var så bra, vilket ledde till att jag fick betala massa skatt. Jag hade inga likvida medel att betala skatten med, så jag var tvungen att sälja av lite aktier”.

“Jag hade lånat pengar på min lägenhet för att köpa fler A-aktier i bolaget och hade lånat mer än vad den uppenbarligen var värd”.

Bostadsaffären gick ut på att han sålde sin lägenhet i Göteborg för att köpa en tvåa på söder i Stockholm tillsammans med sin flickvän.

“Jag jobbar i Göteborg på veckorna och är i Stockholm på helgerna. Det här ä inget jag ligger sömnlös över, jag är glad över att få bo tillsammans med min tjej”, säger han.

Till saken hör också att han inte tappar någon röstandel eftersom de aktier han säljer är C-aktier. Affären är på drygt en miljon.

Hur kommer det sig att du tog in just Mikael Pawlo?

“Olika personer har haft intresse, men han är väldigt fotbollsintresserad, han sitter i styrelsen för en fotbollsklubb vilket är intressant för oss, han har grundat ett spelbolag och vi jobbar mot spelbolag. Han har relevanta erfarenheter för det vi håller på med”, säger Patrik Arnesson.

Läs fler artiklar
LÄS MER