Han storköper Fingerprint-aktier efter jätteklippet i Paradox

Han storköper Fingerprint-aktier efter jätteklippet i Paradox

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Spiltan har hittat sin nästa techfavorit

Investmentbolaget Spiltan kom in tidigt som investerare i spelbolaget Paradox och det har blivit en lysande affär. Spiltan äger fortfarande aktier för motsvarande ca 1,5 miljarder kronor men i samband med noteringen sålde man aktier för nästan en kvarts miljard kronor.

En del av dessa pengar trycker Spiltan nu in i en annan techstjärna - det svenska sensorbolaget Fingerprint.

“Vi köpte en del aktier redan i samband med Brexit och ägde i början av september 60.000 aktier. De senaste dagarna har vi mer än dubblat den positionen, alltså totalt runt 200.000 aktier”, säger Spiltans vd Per H Börjesson.

Det indikerar att värdet på Spiltans post i Fingerprint är värd runt 17 miljoner kronor.

Per H Börjesson menar att Fingerprint är ett kraftigt undervärderat bolag - främst på grund av dess storägare Johan Carlström.

“Inga institutioner vågar köpa aktien eftersom storägaren är anklagad för brott. Med en annan storägare skulle aktien kanske varit värd 50 procent mer”, säger Per H Börjesson och fortsätter:

“Jag är övertygad om att den här felaktiga prissättningen kommer att försvinna över tid. Idag handlas bolaget till runt 11 gånger årsvinsten samtidigt som andra bolag på börsen som inte alls har samma tillväxt som Fingerprint värderas till det dubbla. Det kommer att justeras förr eller senare”.

Han jämför också Fingerprint med musiktjänsten Spotify där värderingen är på en helt annan nivå.

“Spotify höjs till skyarna av alla men vi skulle aldrig köpa aktier i det bolaget när de noteras. Samtidigt är alla skeptiska till Fingerprint som växer snabbt och gör stora vinster. För mig är det inget svårt val i vilket bolag man ska investera”, säger Per H Börjesson.

Läs fler artiklar
LÄS MER