Värsta krisen över - nu vill Stampen gå ur rekonstruktionen

Breakit - Värsta krisen över - nu vill Stampen gå ur rekonstruktionen

Foto: TT

Johanna Ekström

Reporter

"Finns förutsättningar för livskraftig verksamhet”.

Nu begär mediekoncernen Stampen att få lämna rekonstruktionsfasen, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

“Steg för steg har processen gått framåt, nu har ackorden vunnit laga kraft och då har rekonstruktionens syfte uppnåtts. Därmed kan den avslutas. Min bedömning är att det nu finns förutsättningar för en livskraftig verksamhet framåt”, säger Christian Andersch, rekonstruktör från Rosengrens advokatbyrå, i ett uttalande.

Just nu förhandlar Stampen med långivarna om ett nytt bankavtal för att få till en mer “långsiktig finansiell stabilitet” och för att kunna genomföra den planerade nyemissionen, då en rad västsvenska affärsänglar går in med kapital. Tidigare under hösten gick fordringsägarna med på att skriva ner sina skulder. Nu återstår för Stampen att betala ut 220 miljoner kronor i så kallad ackordslikvid. Pengar som ska betalas ut i slutet av februari och som säkras genom nyemissionen.

“Vi är tacksamma över stödet vi fått under processen och det faktum att leverantörer, kunder, anställda och Skatteverket har ställt upp för våra verksamheter” säger Stampens koncernchef Martin Alsander i ett uttalande.

Läs fler artiklar
LÄS MER