Springworks tar in 18 miljoner kronor – och mer ska det bli

SpringworksTeliaIoT

T.v: Erik Ramberg (vd) och Jonas Jepson (produktchef).

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Stockholmsstartupen Springworks fyller på kassan för att kunna expandera internationellt.

Bolaget har skapat en mjukvaruplattform för uppkopplade bilar och tjänsten används bland annat för Telias bilapp Telia Sense.

I anslutning till Telia-samarbetet tog Springworks även in en investering från telekomjätten. Totalt handlade det om finansiering på 30 miljoner kronor och en värdering på 100 miljoner kronor.

“Nu ska vi lansera det här tillsammans med Telia. Sedan arbetar vi också med att hitta vår nästa operatör, som då blir på andra marknader såklart. Det som är bra är att det är samma bilar överallt”, sade Erik Ramberg till Breakit då.

Efter en lyckad lansering med Telia börjar bolaget alltså att titta på andra marknader och nu fyller bolaget på kassan ytterligare. Närmare bestämt har man fått ett konvertibellån – alltså ett lån som kan göras om till aktier – på 18,7 miljoner kronor. Det framgår av handlingar Breakit har tagit del av.

Vem som har satsat pengarna eller någon värdering går inte att utröna från dokumenten. Bolagets vd Erik Ramberg är fåordig när Breakit når honom.

"Det jag kan säga är att vi håller på med en större finansieringsrunda för att expandera internationellt och att den här konvertibeln är kopplad till det”, säger han.

Läs mer