Sök

Svenska Peppy Pals prisas - ett av världens främsta sociala företag

Peppy Pals

Peppy Pals grundare Rosie Linder med marknadschefen Paulina Olsson Foto: Press

Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

Reporter

"Hoppas att detta kan inspirera fler företag att engagera sig i sociala frågor", säger Rosie Linder, vd och grundare av Peppy Pals.

Mobilspelet Peppy Pals, som grundades 2014, riktar sig till barn mellan två till sex år. Syftet är att lära barnen empati, känslor och samarbeten med hjälp av olika djur som befinner sig i äventyrliga miljöer och behöver lösa olika situationer.

“Mobbning har alltid upprört mig starkt och jag har alltid varit intresserad av den emotionella intelligensen. De spel som finns fokuserar så mycket på prestation och nästan ingenting på sociala färdigheter”, har Rosie Linder, som är grundare och vd,  Peppy Pals tidigare berättat för Breakit

Peppy Pals har legat på topplistor i barnkategorin i App Store och rekommenderats världen över i både Google Play Appstore och Amazon Appstore.

Nu har Peppy Pals utsetts till ett av världens främsta social entreprenörsbolag av UBS Social Innovators. Bakom utnämningen står UBS, som är ett av världens största internationella finansbolag, och Ashoka, som är världens största nätverk av sociala entreprenörer.

"Vi är otroligt tacksamma för att bli uppmärksammade i denna tävling. Precis som matte och språk måste man öva på ens emotionella intelligens. Det är inget man bara föds med. Det råder heller ingen tvekan om att det finns ett akut behov av empati i världen idag. Vi hoppas att detta kan inspirera fler företag att engagera sig i sociala frågor", säger Rosie Linder, vd och grundare av Peppy Pals i ett uttalande. 

Peppy pals har tidigare tagit in riskkapital på närmare en halv miljon kronor av bland andra Ludvig Linge och Hampus Jakobsson, grundarna bakom TAT, som köptes av Blackberry 2010. 

Bolaget omsatte i fjol 1,5 miljoner kronor med ett negativt resultat på 100.000 kronor.

Läs mer