Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Supertalangen packar väskan - nu lämnar Babba Canales Uber

Artikel bild
Babba Canales. Foto: Fabian Wester.

Efter fyra år på Uber – nu ska supertalangen Babba Canales sälja resväskor till massorna.

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Hon var med på Forbes lista över de helaste stjärnskotten under 30 – och blev tidigare i år etta på Veckans Affärers lista över närlingslivets supertalanger

2013 var Babba Canales med och lanserade Uber i Sverige, som taxiutmanarens första marknadsansvarige i landet. 

”Vi hade aggressiva lanseringsmål och skulle kickstarta från den ena dagen till den andra – utan budget. För ett snabbt resultat satsade jag på att knyta till mig personer i mitt privata nätverk inom techvärlden. De gillar att testa nyheter och jag behövde inte tjata. Många blev smickrade och tyckte att det var roligt att vara först med det nya, coola fenomenet”, har hon tidigare sagt till Breakit.

Sedan 2015 har Babba Canales jobbat med marknadsföring, främst inriktat på samarbeten med modevärlden, på Ubers kontor i New York.

Nu lämnar hon Uber, kan Breakit berätta.

”I dag är det min sista dag på Uber. Vilken galen resa! Det har varit en livsförändrande öppning och jag kommer att vara för evigt tacksam mot Uber som tog en chans på den naiva 22-åriga Babba för fyra år sedan”, skriver Babba Canales på Facebook. 

Hennes nya jobb är också i New York. Babba Canales blir varumärkeschef (director of brand marketing) för startupen Away. Bolaget säljer en linje resväskor – preppade med viss teknologi – direkt till konsumenterna utan mellanhänder. 

Devisen är ”First class luggage at a coach price”.

Bolaget tog förra året in 2,5 miljoner dollar i riskkapital från Forerunner Ventures och Accel Partners.

Som Breakit tidigare har avslöjat lämnade nyligen Ubers Sverige-chef Alok Alström bolaget. Han var stolt över framstegen som bolaget gjort i Sverige, men sade även att kontroverserna kring den kritiserade – och nedstängda – tjänsten Uber Pop tärt på krafterna. 

"Samtidigt har det varit frustrerande att stångas med ett regelverk som inte har tagit hänsyn till digitaliseringen. I och med nedläggningen av Uber pop så kände jag att utrymmet för innovation minskade”, sade han till Breakit.

Breakit söker Babba Canales. Såhär skriver hon själv om sin tid på Uber. 

 

Läs mer