Soundtrack Your Brand värvar Jenny Seth - blir ny musikredaktör

Soundtrack your brand
Soundtrack Your Brand värvar Jenny Seth - blir ny musikredaktör

Jenny Seth värvas till Soundtrack your brand Foto: Annika Holst

Viviana Canoilas

Reporter

Jenny Seth lämnar jobbet som chefredaktör på Rodeo och blir musikredaktör på Soundtrack your brand, som bland annat har Spotify och Telia som delägare.

Det tre år unga musikbolaget Soundtrack your brand (SYB) skräddarsyr musik till butiker, hotell och restauranger i hopp om att öka deras försäljning. 

Breakit har tidigare kunnat rapportera att bolaget tagit klivet in i USA med giganten Mcdonalds som kund. En affär som potentiellt kan genererar intäkter på över 100 miljoner kronor varje år.

Stora summor riskkapital har även investerats i bolaget, och bolaget har rekryterat flera profiler

Nu gör musikbolaget ytterligare en värvning. Denna gång är det medieprofilen Jenny Seth, som i dag är chefredaktör på magasinet Rodeo, som plockas in till SYB. Hon kommer att jobba som musikredaktör.

Jenny Seth har flerårig erfarenhet av att jobba på Sveriges Radio, där hon bland annat var programledare för Musikguiden, samt jobbar även som dj.  

"På Sveriges Radio fick man fundera på musikmixen. Att välja rätt musik till rätt tillfälle. Det är också något jag alltid behövt tänka på som dj, man måste anpassa musiken till situationen. Det tänket kommer jag att ta med mig till Soundtrack your brand", säger Jenny Seth. 

Hon menar att det behövs levande musikredaktörer, trots att det även kan fungera bra med algoritmer. 

"Jag tror att man ska använda algoritmer till viss del, till exempel när man jobbar med radio så är det ett smidigt hjälpmedel att utgå ifrån. Men för att få det att klaffa och pricka helt rätt behövs det musikkunniga människor bakom. Det är något som många streamingstjänster precis har börjat sneglat på, hur man kan få det lilla extra. Soundtrack your brand har redan kommit långt där", säger Jenny Seth. 

Vid månadsskiftet lämnar alltså Jenny Seth Rodeo där hon varit sedan 2013. 

"Det känns som ett bra beslut och jag har varit på Rodeo i många år. Jag känner att jag vill fokusera helhjärtat på musiken igen och kan göra det nu när jag börjar på Soundtrack your brand", säger hon. 

Du har musikpodden Jenny&Vänner. Vad händer med den nu? 

"Den är min lilla bebis. Jag och Peter Björklund kommer att köra på som vanligt, så länge det känns kul", säger Jenny Seth. 

Läs fler artiklar
LÄS MER