Blondinbella i konflikt med Sveriges Radio: "Ställde krav"

Blondinbella i konflikt med Sveriges Radio: "Ställde krav"

Isabella "Blondinbella" Löwengrip Foto: TT/Lars Pehrson

Viviana Canoilas

Reporter

Parterna har olika versioner om vad som egentligen hänt.

Entreprenören och stjärnbloggaren Isabella "Blondinbella" Löwengrip skulle ha medverkat i Sveriges Radio:s "Söndagsintervjun i P1" – men programmet ställdes in, vilket Dagens Opinion var först med att rapportera. 

Anledningen var att stjärnbloggaren hade ställt krav på frågorna, vilket Sveriges Radio inte gick med på. 

På sin Facebooksida skriver radiokanalen: 

"Tidigare i dag skulle vi ha spelat in nästa veckas söndagsintervju, men i går kväll valde vi att avboka den. Den inbjudna gästen ville styra vilka frågor och ämnen som vi skulle ta upp med henne, men så fungerar inte bra journalistik.”

Men Isabella Löwengrip menar att så var inte fallet. På sin blogg skriver hon bland annat att frågorna som Sveriges Radio ville prata om var gamla nyheter.  

"När jag fick frågorna så såg jag att allt handlade om hur bloggen startade, min medverkan i MUF som tonåring och mobbning och ADHD, så tackade jag faktiskt nej. Dels har jag gjort det så mycket men sedan vill jag ju lyfta det jag gör idag, annars blir det så negativt och jag har ingen lust med det. Fick svar att 'Hos Sveriges Radio så ställer man inte sådana krav'.”

Förutom att driva sin blogg är Isabella Löwengrip bland annat delägare i e-handelsboaget Stylelevel. Det var tidigare i år som entreprenören gick in med kapital i bolaget tillsammans med Ida Backlund, som byggt upp löshårföretaget Rapunzel. 

Läs fler artiklar
LÄS MER