Sök

Känd amerikansk musiker investerar i svensk smart gitarr

Mind Music Labs

Jordan Rudess Foto: Press

Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

Reporter

Svenska musikstartupen Mind Music Labs tar in keyboardisten Jordan Rudess som delägare i bolaget.

Det svensk–italienska musikbolaget Mind Music Labs, som grundades av Michele Benincaso, vill revolutionera gitarrvärlden genom att utveckla en "smart gitarr". Instrumentet kan med hjälp av sensorer kontrollera ljud, ljus och rörelser och kan tolka och skicka data.

I somras kunde vi berätta att Mind Music Labs tagit in kapital från en rad kända affärsänglar. 

Nu står det klart att keyboardisten Jordan Rudess, medlem i det amerikanska metalbandet Dream Theater, klivit in som delägare i bolaget. Rudess är förutom musikkariärren även känd för att ha grundat Wizdom Music, ett programvaruföretag som fokuserar på att skapa innovativa musikappar.

"Gitarrvärlden är på väg att förändras, och hela musikinstrumentvärlden med den. Jag är jätteglad över att vara en del av den fantastiska grupp som kommer att driva fram denna revolution", säger Jordan Rudess i ett uttalande. 

Hur mycket Jordan Rudess investerar vill bolaget inte avslöja, men enligt handlingar från bolagsverket framgår det att det är en investering av symbolisk karaktär. Totalt går han in med närmare 40.000 kronor i samband med en finansieringsrunda på totalt 1 miljon kronor. Några ytterligare detaljer kring investeringen framgår inte.

Bland övriga investerare återfinns befintliga ägare.

Grundaren Michele Beincaso kommenterar:

"Jordans bidrag kommer att vara avgörande för att skapa nya musikupplevelser som kommer att ta musikinstrument till nästa steg i utvecklingen." 

Affärsänglar som tidigare har investerat i Mind Music Labs är Jacob Key, tidigare digital strategichef på Warner Music, TAT-grundaren Ludvig Linge, Per Brilioth, vd på Vostok New Ventures samt Marcelo Benitez på Proaltus Capital Partners och Mats Georgson, tidigare global varumärkeschef på telekomjätten. 

Läs mer