Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Göteborg får nytt drivhus för startups - backas av techprofiler

Artikel bild
F.v: Patrik Wigton och Peter Kurzwelly, G-lab21, samt Karl Malmström och Sofia Hjelmberg Connect Sverige Region Väst

G-lab21 och Connect Sverige lanserar sin nya accelerator Grow. Med på tåget har man flera tunga investerarpartners och rådgivare.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

jonas@breakit.se

Reporter

Chalmers har länge regerat som den ledande inkubators- och acceleratorsorganisationen i Göteborg.

Nu tar dock kontorshotellet G-lab21 och Connect Sverige ett nytt kliv och startar en startupaccelerator under namnet Grow.

“Många inkubatorer tar hand om bolagens allra första steg. Vi är fokuserade på det som händer dag två. Vi vill hjälpa bolag att få koll på sina processer, styrning och försäljning”, säger Peter Kurzwelly, medgrundare av G-lab21.

Sportappen Iplay, adtechbolaget Adfenix, och logistiskstartupen Sendify är de första bolagen som är klara för inkubatorn.

“Den här första vändan gör vi en slags MVP (minimum viable product reds. anm.) för att se vad som funkar. Det blir eventuellt ytterligare två bolag som kommer med men det är inte 100 procent klart än”, säger Peter Kurzwelly.

Med på satsningen har man fått med Göteborgsänglarna Lena Apler och Magnus Emilson samt Kerstin Cooley, partner på riskkapitalbolaget Moor. De tre ska agera rådgivare och mentorer för bolagen.

Grow har även säkrat några tunga riskkapitalpartners, bland annat Creandum, Industrifonden och EQT Ventures.

Tanken är att avsluta acceleratorprogrammet med att bolagen pitchar för investerarna på evenemanget Connect 2 capital i vinter.

“Vi hoppas att det här ska leda till närmare relationer mellan startupbolagen och de stora riskkapitalbolagen. Man får närmare möten och relationer helt enkelt. Det här är för att göra Göteborg mer relevant för de stora aktörerna”, säger Peter Kurzwelly.

Läs mer