Fintechbolaget köptes loss från Schibsted - nu blir hon ny vd

Breakit - Fintechbolaget köptes loss från Schibsted - nu blir hon ny vd

Tora Juhlin Dannfelt blir ny vd för Relenda. Foto: Press

Johanna Ekström

Reporter

Nyligen köpte grundaren Roni Bicér tillbaka sitt Relenda från Schibsted. Nu tillsätts Tora Juhlin Dannfelt som ny vd för bolaget.

Roni Bicér startade Fakturabörsen, en plattform där företag kan sälja sina fakturor som finansieringsmetod, 2011.

Under åren har sedan Schibsted köpt in sig mer och mer i bolaget efter hand, tills de tillslut stod som ägare till 80 procent av bolaget.

Men nyligen tröttnade Roni Bicér på att ha mediejätten som storägare, så han köpte tillbaka bolaget och döpte om det till Relenda.

“Jag kände att jag ville driva vissa saker lite snabbare. Bland annat att ha en annan presstrategi och bli mer synliga. Jag vill växla upp och det var därför vi gjorde den här affären”, sade han till Breakit då.

Nu får bolaget en ny vd i Tora Juhlin Dannfelt. 26-åringen har jobbat tre år i bolaget och kommer närmast från rollen som säljchef.

"Tora kan bolaget utan och innan och var ett självklart val bland de kandidater vi hade för vd-posten", säger Roni Bicér, som nu övergår till rollen som styrelseordförande.

Förra året omsatte bolaget 3,4 miljoner kronor och gjorde en rörelseförlust på 5,8 miljoner kronor. För att täcka upp dessa har man vid flera tillfällen gjort nyemissioner. Målet är att gå med vinst redan under 2016. 

Läs fler artiklar
LÄS MER