Gasen i botten för Megadrift – har laddats ned hundratusentals gånger

Mobilspel Blackbeard Mega Drift
Gasen i botten för Megadrift – har laddats ned hundratusentals gånger

Sara Lindmark

Reporter

Grundarna av spelbolaget Blackbeard åkte i väg en långhelg för att
fila på en spelprotoyp.
Resultatet blev Mega Drift som bara på ett par veckor har laddats ned hundratusentals gånger.

Ett par veckor har gått sedan duon bakom Blackbeard games, Staffan Berg och Linus Ekdahl, släppte racingspelel Mega Drift. Redan har det seglat högt upp på topplistor runt om i världen och laddats ned hundratusentals gånger. Hittills finns spelet för Iphone men en version för Android är på väg.

“Det går ut på att ta sig så långt som möjligt på banor av skiftande karaktär. Vi har integrerat Facebook i spelet så man kan utmana och tävla mot sina vänner”, säger Staffan Berg.

Staffan Berg har en bakgrund från reklam- och webbproduktion och har bland annat gjort barnspel åt SVT. Linus Ekdahl har jobbat på King i många år och 2010 träffades de två och startade bolaget tillsammans med Aron Ögren.

Han är i dag inte verksam inom bolaget men är fortfarande delägare och sitter i styrelsen. Mega Drift ges ut av Chillingo, som ägs av speljätten Electronic Arts. Det är även Chillingo som är utgivaren bakom det populära spelet Angry Birds. 

“Det här är vårt första spel som bolag. Det har varit väldigt spännande att både göra och släppa spelet. Det är kul att det har fått sådan spridning”, säger Linus Ekdahl.

Han och Staffan berättar att de brukar hyra ett hus någonstans ute på landet där de snabbt kan göra en prototyp och utvärdera den. Därefter förkastar de hela idén eller utvecklar den till en riktig produkt.

“Vi har haft en del game jams under året och har ganska många intressanta prototyper på gång. Men nu ska ska vi först och främst fokusera på och vidareutveckla Mega Drift, som också kom till under en game jam-session. Vi stack i väg en långhelg och åkte därifrån med en fullt fungerande prototyp”, säger Staffan Berg.

Spelet är gratis att ladda ned, intäkterna kommer från annonsvisningar och försäljning av mynt som spelaren använder för att låsa upp fler bilar och banor. I nuläget utvärderar grundarna olika möjligheter till expansion och utesluter inte att ta in riskkapital. Yells grundare Joakim Grönvall har investerat privat i bolaget, men hur mycket det rör sig om vill Blackbeard inte kommunicera.

"I första hand har vi ett nätverk av människor runt oss som har stöttat oss finansiellt. Vi tittar på alla möjligheter men det finns ingen uttalad plan i nuläget”, säger Linus Ekdahl.

Läs fler artiklar
LÄS MER