Sök

Toppchef lämnar Izettle efter sex år: “Det är inte lika kul längre”

Izettle

Foto: Privat/TT/Yvonne Åsell/SvD/TT.

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Produktchefen Peder Stahle slutar. Nu vill han hjälpa nya bolag att göra samma resa.

Peder Stahle var en av de först anställda på Izettle, där han började för sex år sedan. Sedan dess har han haft olika chefsroller inom design och produktion, senast som produktchef.

"Jag har varit på Izettle sedan bolagets begynnelse. Tillsammans med grundarna Jacob (de Geer) och Magnus (Nilsson) har jag varit med och skapat bolaget från grunden, där jag har byggt upp ett produkt- och designteam som jag är väldigt stolt över".

"Det har varit en fantastiskt rolig resa med många utmaningar längs vägen. Nu har jag kommit till en punkt där jag känner att det inte är lika kul längre och att jag därför hellre lämnar med flaggan i topp", säger han i ett uttalande.

En ersättare som tar över när Peder Stahle lämnar bolaget vid årsskiftet har rekryterats internt.

“Peder har gjort ett fantastiskt jobb med att bygga upp och driva ‘Product & Design’ på Izettle. Vi tycker det är tråkigt att han lämnar men respekterar hans beslut och önskar honom all lycka framöver”, säger bolagets vd och grundare Jacob de Geer.

Exakt vad Peder Stahle ska göra framöver är inte klart än, även om han “har en del idéer”.

“Det handlar framförallt om att hitta och hjälpa något annat bolag att göra en liknande resa som Izettle. Det finns många spännande bolag som startat de senaste åren och jag ska försöka träffa så många som möjligt av dem innan jag bestämmer mig".

Läs mer