"Jag skulle gärna spendera ett par år i Sergey Brins kläder"

Breakit - "Jag skulle gärna spendera ett par år i Sergey Brins kläder"

Malin Carlström, investerare i Industrifondens tech-team sedan 2012. Foto: Press

Breakit

Industrifondens stjärninvesterare Malin Carlström vill bli odödlig, har en hund som förebild och vill leva som Google-grundaren Sergey Brin.

Vad sysslar du med?

"Just nu letar jag med ljus och lykta efter lovande tech- och marknadspersoner till det bolag vi tidigare i veckan välkomnade in i Industrifonden-familjen, Soundtrap. Charmen med att vara investerare är att få komma in på djupet på många av de bästa bolagen samtidigt, och skapa synergier mellan dem. Att jobba med entreprenörer som har såväl stor kompetens som stora visioner är bland det roligaste man kan syssla med!".

Om du inte gjorde det du gör, vad skulle du göra då?

"Det vore väldigt kul att få sadla om till en mer entreprenöriell roll – och gärna i något av våra portföljbolag".

Vilken uppfinning ser du mest fram emot?

"Det protein som kan reglera telomerernas längd, vilket kommer förlänga människans medellivslängd".

Vilket beteende tål du verkligen inte?    

"Inskränkt arrogans. Can’t argue with stupid…".

Hur mår du just nu?

"Ständigt småfrusen så här på höstkanten, men tempot på Industrifonden gör att man håller pulsen uppe – just nu riktigt mycket spännande på gång!"

Vilken är din största bragd någonsin?

"Min son. Han är i den andan döpt till Winston efter den moderna tidens största hjälte Sir Winston Churchill. Han kommer vara svaret på den frågan hela mitt liv".

Om du fick välja att leva som en annan person, vem skulle det vara?

"Jag skulle gärna spendera ett par år i Google-grundaren Sergey Brins kläder. Han har skapat ett av världens mest revolutionära och mäktiga bolag samtidigt som han aktivt jobbar med att lösa världens energi- och klimatproblem via sitt filantropiska Google.org".

Vilka är dina favoritinnovationer/uppfinningar?

"Jag älskar att se svenska innovationer som Barnebys, Soundtrap och Oatly skapa nya möjligheter och lösa problem på många marknader. Utöver det så självklart de uppenbara som mobiltelefonen och internet, och jag vill också lyfta Ocean Cleanup som rensar våra hav från plast".

När är du som mest produktiv?

"Tack vare Winston kommer jag upp 05.00 varje morgon just nu… Därför hittar jag min kreativa stund på dagen över en cappucino innan kontoret vaknar, och då gärna i en ombonad kafémiljö".

Vilka fiktiva förebilder har du?

"Den leranimerade hunden Gromit. Han säger aldrig någonting, men löser alla utmaningar med ett beundransvärt lugn. Han har dessutom en Mars-robot från NASA uppkallad efter sig, svårt att slå den coolhetsfaktorn!".

Om du hade 10 miljoner kronor, vilket/vilka bolag skulle du investera i då?

"Jag skulle satsa hälften i Soundtrap och hälften i Tesla".

När gjorde du bort dig rejält senast, och hur?

"Måste vara när jag körde in i en träsliper, som attackerade mig bakifrån (true story…). Jag fortsatte att backa trots att bilens backvarnare tjöt för fullt; åtta tusen kronor senare har jag lärt mig att lita mer på teknologin än den mänskliga förmågan – om inte annat så ur ett logistiskt perspektiv".

Vilken techkändis vill du absolut inte fira midsommar/jul med?

"Vilken techkändis vill man inte träffa? Kända människor tenderar att vara intressanta och ha många roliga erfarenheter att dela med sig av".

Vilken pryl tar du alltid med dig på semester?

"Mitt tennisracket! Semestern avnjuts med fördel på platser där det finns tennisbanor…"

Vad är utmärkande för personer som du gillar att umgås med?

"De har humor. Min erfarenhet är att alla människor med humor är intelligenta – därmed inte sagt att alla intelligenta människor har humor".

Vilken enskild egenskap skulle du helst vilja ha?

"Ett lugn baserat på tilltron till att allt löser sig till det bästa – alltid".

Hur skulle du helst dö?

"Inte alls".

Läs fler artiklar
LÄS MER