Fundedbyme fyller på i leden med finanschef och marknadschef

FundedByMe Lendico Crowdfunding
Fundedbyme fyller på i leden med finanschef och marknadschef

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Den svenska crowdfundingplattformen Fundedbyme fyller på i ledningsgruppen. In kommer finanschefen Hans Christopher Toll och marknadschefen Maciej Szulc - den senare med en bakgrund inom Rocket Internet-sfären.

Fundedbyme tog tidigare i år in riskkapital, för ovanlighetens skulle inte via den egna plattformen. Nu sätts pengarna i arbete när bolaget nyanställer.

”Vi analyserar crowdfundingbranschen och försöker identifiera och undersöka nya trender och behov. Vi har upptäckt att plattformar över lag saknar professionell finansiell support för sina kunder", säger bolagets vd Daniel Daboczy.

Ny på bolaget är bland andra Lena Flykt-Rosén som tidigare har jobbat på managementkonsult på bland annat Accenture, Vattenfall och AstraZeneca i London. Hon blir ansvarig för att hantera Fundedbyme:s samarbeten och partnerskap med andra bolag.

In kommer också Hans Christopher Toll som blir finanschef - en roll han tidigare har haft på AIK Fotboll. Ny marknadschef blir Maciej Szulc, som tidigare har arbetat på Rocket Internets tyska peer to peer-lendingbolag Lendico.

Läs fler artiklar
LÄS MER