Här är fyra svenska uppstickare som kan ta klivet in på börsen

Breakit - Här är fyra svenska uppstickare som kan ta klivet in på börsen

Ovan från vänster: Martin Irding, vd för Frisq och Fatsharks medgrundare Joakim Wahlström, Martin Wahlund, Rikard Blomberg och Johan Jonker. Foto: Press

Viviana Canoilas

Reporter

Flera techbolag kan komma att noteras på börsen inom en snar framtid.

Nyligen kunde vi på Breakit berätta om elva svenska techbolag som potentiellt kan komma att ta klivet in på börsen. Fintechbolaget Klarna, musiktjänsten Spotify och e-handelsbolaget Boozt var några kandidaterna.

Men det finns fler än de elva vi rapporterade om då. Sajten Nyemissioner.se har gjort en sammanställning på bolag som siktar på en notering i närtid. Där återfinns fyra techbolag att hålla ögonen på.

Frisq

Bolaget, som tidigare hette Medweb, utvecklar mobila tjänster för att förbättra det digitala informations– och kommunikationsflödet mellan privatpersoner, apotek, vård och omsorg. Frisq siktar på en notering på First North den 12 oktober och gör ingen nyemission i samband med börsnoteringen.

Crunchfish

Malmöbolag som har utvecklat en teknik som låter användaren känna av vilka som befinner sig i inom ett avstånd på ungefär 70 meter. I juni skrev Di Digital att Crunchfish hade planer på en notering på First North, något som bolaget då inte ville bekräfta. Men nu har Crunchfish gått ut med på att de siktar på en notering. Datumet: 11 november. Crunchfish värderas till 166 miljoner inför den kommande investeringen som ska göras i samband med börsnoteringen.

Fatshark

Stockholmsbaserat spelföretag som grundades 2008 och har bland annat släppt datorspelet Lead an Gold och Warhammer. Det har surrats ett tag på att spelbolaget siktar på en notering, något som Fatshark avfärdat. Men nyligen meddelade Fatshark till investerare hos Redeye att en notering var ett alternativ.

Goodbye Kansas​ 

Erbjuder bland annat tjänster inom visuella effekter, 3D datorgrafik och animation för film, tv, marknadsföring och datorspel. Goodby Kansas har också investeringsverksamhet inom datorspel. Det var när bolaget presenterade sig för investerare hos Redeye som börsnoteringsplanerna kom på tal. 

Grundarna Peter Levin och Annika Torell Österman äger drygt hälften av bolaget. Investerare äger andra halvan. 

Läs fler artiklar
LÄS MER