Tesla satsar på energilagring – lanserar nya produkten Powerwall

Tesla satsar på energilagring – lanserar nya produkten Powerwall

Maurizio Pesce/Flickr

Breakit

Missade du Elon Musks lansering av den spännande Tesla-produkten Powerwall? Spana in videon nedan!

Elbilstillverkaren Tesla Motors presenterade sent i torsdags sitt senaste projekt Tesla Energy, vilket är en satsning som syftar till att göra det enklare för privatpersoner och företag att lagra egenproducerad energi. 

"Vårt mål är att i grunden förändra hur världen använder energi", sade vd Elon Musk på en pressträff. 
"Det låter galet, men vi vill förändra hela världens energiinfrastruktur så att vi inte längre släpper ut några växthusgaser", fortsatte han enligt Mashable

Problemet med förnyelsebar energi för exempelvis hemmabruk har alltid varit att energin inte går att lagra. Det är det som Tesla fokuserar på och har nu lanserat en lösning för att lagra energi som produceras av exempelvis solpaneler i hemmet. 

Produkten heter Powerwall och kommer att finnas tillgänglig inom tre till fyra månader, uppger Tesla. Produktionen kommer att ske i Teslas nya Gigafactory i Nevada. Priset kommer att vara från 3.500 dollar, motsvarande cirka 29.200 kronor. 

Powerwall skall vara uppkopplad mot internet och kunna hängas på väggen. Produkten skall finnas i flera olika färger och de två alternativen just nu är 7 kWh eller 10 kWh. 

Analytiker som Marketwatch talat med menar att de första som kommer att köpa in tjänsten är större konsumenter såsom universitet och sjukhus kombinerat med konsumenter som gillar teknik. 

När kommer tjänsten till Europa? Elon Musk uppger att en lansering i Tyskland kommer att ske före utgången av året.

Finwire

Läs fler artiklar
LÄS MER