Nu tar "Notch" och King plats på Arlandas "Hall of Fame"

Breakit - Nu tar "Notch" och King plats på Arlandas "Hall of Fame"

Grundare av King i Stockholm Hall of Fame och Markus "Notch" Persson på Arlanda

Viviana Canoilas

Reporter

"Att grundare till King och Mojang får porträtt på Arlanda är ett stort erkännande av dataspel" säger Peter Strömbäck, talesperson för branschorganisationen.

På Arlandas Hall of Fame möts de ankommande resenärer av 93 porträtt som representerar Stockholms styrkor inom en mängd olika områden alltiifrån idrott och konst till mode och affärsliv. 

Nu finns det även bilder inom spelkategorin. En av dem är Mojang-grundaren Markus "Notch" Persson, som skapat Minecraft.

Den andra porträttbilden, som nu finns på terminal fem, är grundarna av King, som skapat Candy Crush Saga, vilka är Sebastian Knutsson, Lars Markgren, Patrik Stymne och Thomas Hartwig.

"Att grundare till King och Mojang får porträtt på Arlanda är ett stort erkännande av dataspel som kultur och exportnäring. Spel som Candy Crush Saga och Minecraft ger glädje till hundratals miljoner spelare världen över. De har inte bara satt Sverige på kartan utan förändrat synen på vad spel kan vara", säger Per Strömbäck, talesperson för branschorganisationen Dataspelsbranschen i ett uttalande.

Läs fler artiklar
LÄS MER