Hammarby-stjärnan expanderar - tar Veckopengen ut i världen

Breakit - Hammarby-stjärnan expanderar - tar Veckopengen ut i världen

Philip Haglund har fått med sig tunga investerare i appen Veckopengen. Foto: pressbild.

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Fotbollsstjärnan Philip Haglund lanserar sin app Veckopengen i Norden. Samtidigt byter appen namn - fast bara utanför Sverige.

Fotbollsspelaren Philip Haglund är grundare av Veckopengen - ett verktyg som hjälper barn att hantera sina pengar i mobilen. Sedan lanseringen i början av 2015 har appen haft över 90.000 användare och fick nyligen in 6 miljoner kronor i riskkapital från kända namn som den tidigare Klarna-ordföranden Eva Cederbalk, investeraren Johan Qviberg och fotbollsstjärnan Tobias Hysén.

Nu tar bolaget nästa kliv i utvecklingen och lanserar appen i Norge, Danmark och Finland.

”Vi är glada över att ha tagit ett första steg mot nya marknader. Vår vision är att hjälpa barn över hela världen att hantera digitala pengar och med vår lansering i Norden påvisar vi definitivt att vi har en skalbar produkt”, säger Philip Haglund, vd och grundare.

Samtidigt passar bolaget på att byta namn till Gimi, som appen kommer att heta utanför Sveriges gränser.

"Men i Sverige behåller vi Veckopengen eftersom det fått sådan traction."

Appen fungerar som så att användarna, barn och föräldrar, bland annat kan hålla koll på barnens veckopeng och vilken ränta som går att få om man sparar den. Föräldrarna kan även få en påminnelse när det är dags för veckopengsutdelning samt lägga ut arbetsuppgifter till barnet, såsom att städa rummet eller hjälpa till med att klippa gräset.

I dagsläget har bolaget inga betydande intäkter. Det ska det däremot bli ändring på framöver.

"Vi en premiumversion under utveckling där funktioner har testats fram med våra användare. Vi kan tyvärr inte säga vilka funktioner som lanseras då en del av dem görs med samarbetspartners."

Läs fler artiklar
LÄS MER