Efter oväntade Acast-avhoppet - nu blir Öjje Holt vd på Tailsweep

Breakit - Efter oväntade Acast-avhoppet - nu blir Öjje Holt vd på Tailsweep

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Stjärnvärvningen Öjje Holt, som tidigare var Nordenchef på Spotify, blir ny vd på Tailsweep.

Förra veckan stod det klart att den forne Spotifychefen Öjje Holt lämnar poddplattformen Acast. Holt, som tidigare vad Nordenchef på Spotify, arbetade som kommersiell chef på bolaget.

Orsaken till avhoppet beskrevs då som personliga skäl av Öjje Holt, som själv hävdade att framöver skulle fokusera mer på det egna konsultbolag Lucci.

Men nu står det klart att startupveteranen har landat ett nytt chefsjobb. I ett pressmeddelande framgår det att Öjje Holt tar över som vd på Tailsweep.

”Vi har bästa tänkbara förutsättningar i Nordens starkaste line-up av engagerande influencers. Mitt uppdrag är tydligt, spännande och utmanande: att i stenhård konkurrens göra Tailsweep oumbärlig som partner för både influencers och annonsörer. Jag är övertygad om att Tailsweep har dragit helt rätt slutsats gällande förflyttningen från traditionell annonsering till native. Jag ser fram emot att förädla vårt utbud i nära samarbete med Brand Publishing och våra starka influencers”, säger Öjje Holt.

Det Bonnierägda influencerbolaget Tailsweep var ett av de första bloggnätverken i Sverige när det grundades 2007. Bolaget jobbar idag med sociala profiler, så kallade influencers, och tar fram teknik och annonsaffärer för deras olika plattformar, exempelvis bloggar och sociala medier.

De senaste åren har alltjämt varit tuffa för Tailsweep, som både har tappat i marknadsandelar och resultat. Fjolårets årsredovisning visar att bolaget omsatte 27 miljoner kronor under 2015, vilket motsvarar ett tapp på närmare 4 miljoner kronor jämfört med året innan. 

Rörelseresultatet för Tailsweep landade i sin tur på en förlust på drygt 5 miljoner kronor. Det är den första förlustsiffran för bolaget sedan 2008, och kan jämföras med en vinst på cirka 1,3 miljoner kronor 2014.

Läs mer om Tailsweeps utmaningar här.

Läs fler artiklar
LÄS MER