Sök

Hotellmiljardären Petter Stordalen investerar i elstartupen Tibber

WellstreetTibber

Petter Stordalen. Foto: Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT /

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Riskkapitalbolaget Wellstreet och den norska hotellkungen Petter Stordalen investerar 7 miljoner kronor i Tibber.

Den norsk-svenska startupen Tibber har utvecklat en mobilapp som är tänkt att ersätta de traditionella el-bolagens kontakt med privatkunder. Tanken är att appen ska handla el åt användaren med hjälp av maskininlärning. Sedan utvecklar bolaget även system för att göra värmepumpar smarta så att man kan styra energiförbrukningen från mobilen.

“Vi testar tjänsten idag med ivriga pilotkunder, som rapporterar dramatisk reduktion av elförbrukningen. Samtidigt kan de följa sitt hem på ett helt nytt sätt. De får hemmets puls och rytm tillgängligt i mobilen“, säger Daniel Lindén, medgrundare av Tibber, i ett pressmeddelande.

Nu jobbar bolaget mot en närstående lansering av produkten och får samtidigt in 7 miljoner kronor till sin idé. Pengarna kommer bland annat från den norska hotellkungen Petter Stordalen.

Han har sedan tidigare investerat 1 miljon i bolaget genom en pitchtävling men väljer alltså att satsa ännu mer.

“Tibber har ett fantastiskt team i en mycket spännande marknad. Deras koncept ligger hästlängder före alternativen. Vi var så entusiastiska att vi bestämde oss att investera ytterligare några miljoner”, säger Petter Stordalen.

I kapitalrundan deltar även riskkapitalbolaget Wellstreet.

Läs mer