Sök

Så mycket satsade techprofilerna och Stadium-bröderna i Lendify

Lendify

Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

Reporter

Färska handlingar visar hur mycket varje investerare satsade i Lendifys 70 miljoner kronors-runda.

I slutet av augusti kunde vi rapportera att peer-to-peer-lånebolaget Lendify tagit in 70 miljoner kronor i riskkapital. Bland investerarna återfanns bland annat Stadium-bröderna Ulf och Bo Eklöf, Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert samt familjen Lundins nystartade riskkapitalbolag Back in Black Capital. 

Nu visar handlingar som Breakit har tagit del av exakt hur mycket de olika parterna investerade i samband med nyemissionen.

# Back in Black gick in med 10 miljoner kronor i samband med finansierinsgrundan.

# En annan som investerat ett betydande belopp är Ashley Heppenstall som skjutit in 8 miljoner kronor. Han var tidigare vd på Lundin Petroleum och sitter numera i solenergiproducenten Etrions styrelse, där familjen Lundin också är storägare. 

# När det gäller bröderna Ulf och Bo Eklöf har de gått in med hela 10 miljoner kronor.

# Dokumentet visar vidare att Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert gått in med 2 miljoner vardera i Lendify.

# En annan som skjutit in 2 miljoner kronor är Gustaf Hagman, som har samma namn som grundaren av spelbolaget Leo Vegas. Huruvida det är denne Gustaf Hagman vill Lendify inte kommentera.

# Även Richard Göransson, vars familj grundat inkassobolaget Intrum Justitia, investerade 4 miljoner kronor.

# Familjen Wattins riskkapitalbolag Inbox Capital kliver in med 6,2 miljoner kronor.

En del av pengarna som bolaget tagit in kom från en kvittningsemission på 20 miljoner kronor, vilket innebär att skulder kvittas mot aktier. Här stod grundarna bakom Resurs bank, Hans Westin och Sten Schröder för drygt halva summan. De har även investerat i bolaget tidigare

Affärsängeln Fredrik Wallenberg finns också med i denna lista där han har 1,2 miljoner kronor att kvitta. Han har tidigare investerat i bolaget. Fredrik Wallenberg är en av doldisarna i den kända finanssläkten och kanske mest känd som en av personerna bakom Astrid Lindgren-muséet Junibacken.

Läs mer