Med Tombox ska din mensperiod bli lite enklare och roligare

Breakit - Med Tombox ska din mensperiod bli lite enklare och roligare

Tombox medgrundare: (från vänster) Mikael Fredriksson, Arez Mohammed och Tobias Gustavsson Foto: Press

Viviana Canoilas

Reporter

“Vi vill förenkla och förgylla en period i månaden som generellt associeras som något negativt”, säger Arez Mohammed, medgrundare av startupen Tombox.

Mens är något som kvinnor får varje månad. Det är också allmänt känt att den perioden oftast upplevs som jobbig, tröttsam och tråkig.

Det är något som prenumerationstjänsten Tombox vill förändra och har ambitionen att göra mensperioden lite bättre. Idén tog fart efter att kompisarna Arez Mohammed, Tobias Gustavsson och Mikael Fredriksson hade lagt märkt hur deras flickvänner upplevde sin period och hur deras behov var annorlunda jämte den andra.

"Det kanske låter lite lustigt att tre grabbar initierade tjänsten. Men som observatörer har vi sett hur mens oftast associeras som något stressfullt och negativt”, säger Arez Mohammed, medgrundare av Tombox.

Med Tombox kan du via hemsidan skräddarsy ditt eget behov av mensskydd. Du kan välja bindor och tamponger i olika storlekar från olika varumärken. Paketet är i den storleken att den kan levereras direkt genom brevinkastet. Alltså för 149 kronor i månaden kan du få månadens mensskydd i lagom tid till när din mens infaller.

"Kunden får också några överraskningar i lådan. Det kan vara alltifrån choklad till maskara", säger Arez Mohammed.

Startupen har också tagit in externt kapital på 1 miljon kronor av en hemlig investerare.

Sedan lanseringen i juli har de nått 1.500 prenumeranter. Målet är att få 10.000 prenumeranter inom ett år. 

"Marknaden har visat en fin respons och vi har sålt slut på lådorna på vårt lager varje månad. Varje månad sätter vi en tillväxtgräns i antal prenumeranter och hittills har vi nått den varje gång, säger Arez Mohammed. 

Fotnot: Detta är en del i vår helgserie “Veckans Break?” – där vi varje vecka presenterar ett nytt ungt bolag som precis har släppt en tjänst.

Läs fler artiklar
LÄS MER