Digitalt skolboksförlag får ny svensk storägare

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Spiltan har förvärvat 49 procent av ägandet i Digilär i samband med en nyemission.

Digilärs grundare, Stellan Wigh och Mikael Wahss, har kvar sina aktieinnehav i företaget. De kommer fortsatt att leda företaget som vd respektive utvecklingschef. Bolaget startades 2011 och är idag en av Sveriges största aktörer inom helt digitala läromedel. 

"När vi startade Digilär hade vi precis gett ut vårt första digitala läromedel. Nu har vi läromedel i praktiskt taget alla ämnen på högstadiet. På gymnasienivå har vi arbetat fram läromedel i svenska, matematik, engelska, historia, samhälls- och religionskunskap", säger vd Stellan Wigh i en kommentar. 

I och med investeringen från Spiltan skall bolaget investera och växa. 

"När vi 2011 startade Digilärs verksamhet var vi fyra personer som helt eller delvis var engagerade i verksamheten. För någon månad sedan hade vi 11 fast anställda i företaget. Innan året är slut räknar vi med 17 anställda. Därutöver engagerar vi ett trettiotal författare som finns spridda över stora delar av landet", säger Stellan Wigh. 

Några finansiella detaljer kring affären anges inte. Under 2013 omsatte Digilär nära 4,3 miljoner kronor och redovisade ett nollresultat.

FINWIRE

Läs fler artiklar
LÄS MER