Sam Nurmi tar in 40 miljoner till sin bokföringsstartup Dooer

Dooer

T.v: Sam Nurmi, grundare av Dooer.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Pingdom-grundaren tar in 40 miljoner kronor i riskkapital till sin smarta bokföringsstartup.

Bokföringsstartupen Dooer har på kort tid gjort avtryck i den svenska startupsektorn. Bland annat har grundaren Sam Nurmi, som tidigare grundat och sålt Pingdom för en halv miljard kronor, köpt upp ett helt konsultföretag för att kunna gasa  med sitt nya bolag.

Tanken med storsatsningen är att ta upp kampen med giganter som Visma genom att automatisera stora delar av bokföringsarbetet.

”Vi på Dooer är själva företagare och genom åren har vi förundrats både över varför bokföring måste vara så omständligt och varför bokföringsbranchen inte utvecklats mer”, sade Sam Nurmi till Breakit i våras.

Det handlar alltså om att all digital information ska läsas in av en dator, istället för att en revisor sitter och knappar in kvittoinformation manuellt.

Nu kan Breakit avslöja att bolaget stängt en finansieringsrunda på 40 miljoner kronor. Det framgår av uppgifter från Bolagsverket. Vem som har investerat är än så länge oklart, lika så den exakta värderingen.

Även vad pengarna ska användas till är osäkert. Med tanke på att bolaget har hela 35 anställda kommer förmodligen en hel del av kapitalet att gå till utvecklarlöner.

Breakit söker Sam Nurmi. 

Läs mer