Sök

My Name Club har stängts ner – medgrundaren lämnar bolaget

My name club

Johan Staël von Holsteins

Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

Reporter

Johan Staël von Holsteins My Name Club drabbas av nya, stora bakslag. Sajten har lagts ner på obestämd tid och medgrundaren Alexander Wallestam lämnar nu bolaget. "Pengarna tog slut", säger han till Breakit.

Breakit har vid flera tillfällen rapporterat om Johan Staël von Holstein och Alexander Wallestams sajt My name club. På plattformen kan personer hitta nya vänner med samma namn, få information om vad namnet betyder och till exempel delta i olika tävlingar med sina "namnar". Affärsmodellen ligger i onlineannonser och försäljning av prylar kopplade till namn.

Inledningsvis andades projektet stor optimism. I en intervju med Breakit berättade Johan Staël von Holstein att sajten på kort tid lyckats få höga besökarantal.

Men vinden vände, och så sent som i våras kunde vi berätta att värderingen på bolaget rasat, samtidigt som grundarna kämpade för att få in nya investerare.

Nu kan resan vara på väg att närma sig sitt slut. Breakit kan nu berätta att sajten My Name Club har stängts ner på obestämd tid och att verksamheten är lagd på is. Dessutom har My Name Clubs medgrundare Alexander Wallestam beslutat sig för att lämna bolaget.

"Pengarna har tagit slut och vi har inte fått in mer pengar. Så ja, det finns ingen verksamhet längre", säger Alexander Wallestam till Breakit. 

Bolaget hade under resans gång tagit in kapital från bland annat Bingo Lotto-grundaren Gert Eklund, som gick in med fem miljoner kronor, samt ytterligare 10 miljoner från hemliga finansiärer. Även Johan Staël von Holstein har investerat i bolaget. 

"Det har funnits intressen hos investerare, men vi lyckades inte resa kapital. Men Johan kommer aldrig att ge upp och håller nu på att försöka att ta in kapital", säger Alexander Wallestam. 

Hur mycket pengar Johan Staël von Holstein vill få in i projektet är inte klart, men någonstans mellan 10-15 miljoner kronor, enligt Alexander Wallestam. 

När Breakit når Johan Staël von Holstein bekräftar han att sajten är nedstängd på obestämd tid. 

"Det är bara tillfälligt och det är för att vi håller på att utveckla sajten. Den vi hade innan var en betaversion för att visa att vi kunde få in medlemmar och vi har 1 miljon medlemmar”, säger han. 

När öppnar ni upp igen? 

"Jag är ingen programmerare och vet inte hur lång tid det kommer att ta", säger han. 

Missa inte vår stora helgintervju med den frispråkige it-veteranen Johan Staël von Holstein.

Läs mer