Får in The Mauler som ägare - nu hägrar börsen för tech-doldisen

Prey Studios
Får in The Mauler som ägare - nu hägrar börsen för tech-doldisen

Janek Skoglund, vd Prey Studios och MMA-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson. Foto: press

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Efter tre års utvecklingsarbete är den svenska spelstudion redo för världen.

Prey Studios har hittills inte gjort mycket väsen av sig på den svenska techscenen men i det fördolda har det ändå pågått ett intensivt arbete.

”Vi fick idén för tre år sedan och har efter det suttit mycket hemma i vardagsrummet och programmerat. Vi har så länge som möjligt undvikit att ta in kapital för att behålla så mycket som möjligt av ägandet”, säger Janek Skoglund, grundare och vd för Prey Studios.

Grundidén med spelet är att spelaren ska coacha fram nya stjärnor inom kampsporten MMA. En förebild är Football Manager, ett populärt spel med liknande upplägg inom fotboll. 

”Vi har byggt upp en rätt stor och lojal skara av fans redan innan spelet är klart. I dagsläget har vi över 14.000 personer som vi kommunicerar med via nyhetsbrev och ett spelforum”, säger Janek Skoglund.

För ungefär ett års sedan fick Prey Studios in några affärsänglar i en mindre finansieringsrunda och nu kliver alltså den svenska MMA-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson in som delägare.

”Jag fick kontakt med Alex via en gemensam bekant. Han kommer tillföra mycket mer än bara pengar till oss. Kontaktnätet han sitter på är ovärderligt för oss”, säger Janek Skoglund.

Planen är nu att först lansera en stängd beta-version av spelet till de trognaste fansen för att i nästa steg göra en bredare lansering. 

”De viktigaste marknaderna är Nordamerika, Brasilien, Europa och givetvis Asien. Men troligen testar vi först i till exempel Kanada innan vi går in på de större marknaderna”, säger Janek Skoglund.

Redan nu flaggar han också för att bolaget ska göra en större finansieringsrunda under 2017 och i planerna finns också en börsnotering.

”Planerna på en börsnotering är inte satt i sten men det är ett alternativ som vi redan nu pratar om. Det är ett bra sätt för tidiga investerare att kunna omsätta sina aktier samtidigt som fler får möjlighet att komma in som ägare”, säger Janek Skoglund.

Läs fler artiklar
LÄS MER