Sök

The Mauler gör en Zlatan – blir delägare i svensk spelstudio

Prey Studios

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Prey Studios plockar in MMA-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson som delägare. Nu går bolaget in för knockout med ett nytt mobilbaserat MMA-spel.

Förra veckan kunde vi berätta om Zlatans nya investering. Manchester United-stjärnan gick in som delägare i den lilla spelstudion Isbit Games. Att få in en varumärkesambassadör av den kalibern är något som stobolag som Volvo enligt medieuppgifter betalat tvåsiffriga miljonbelopp för.

Nu står det klart att även MMA-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson, som nyligen intervjuades av Spotify-grundaren Daniel Ek på Sthlm Tech Fest, blir tech-investerare.

The Mauler blir delägare i Stockholmsbaserade Prey Studios, som passande nog har ett mobilbaserat MMA-spel på väg ut. 

”Jag vet att det finns många, väldigt många som vill spela ett bra managerspel baserat på fighting. Fighting är något jag kan och med min och mitt nätverks hjälp kommer detta bli stort”, säger Alexander Gustafsson i en skriftlig kommentar.

Hans manager Tomas Ghassemi avslöjar för Breakit att investeringen i Prey Studios kommer följas av fler. 

"Vi tycker att techindustriun är väldigt intressant och utvärderar flera andra potentiella investeringar i sektorn. Det här blir Alex första investering men det kan säkert komma fler”, säger Tomas Ghassemi till Breakit.

Det är han som tar emot förfrågningarna från tech-entreprenörer som vill ha in Alexander "The Mauler" Gustafsson som investerare. Efter framträdandet på Sthlm Tech Fest har flödet av investeringspropåer ökat rejält.

”Investeringen i Prey Studios har vi diskuterat ett tag nu men sedan Alex var med på Sthlm Tech Fest har vi fått en hel del nya förfrågningar. Jag går igenom dem och det som är intressant får Alex och vår jurist också titta på. I slutändan är det så klart Alex som bestämmer ifall vi ska gå vidare med en investering”, säger Tomas Ghassemi.

Tomas Ghassem berättar att de tittar relativt brett inom tech-segmentet, men nämner speciellt e-sport som en sektor som är intressant:

”Vi kollar på en massa olika bolag inom tech. Det är ju här framtidens bolag finns. Men just nu tittar vi bland annat på idéer inom e-sport eftersom det händer mycket spännande där”.

Tomas Ghassem vill inte uppge hur mycket MMA-stjärnan investerar i Prey Studios men enligt Breakits källor handlar det om över 1 miljon kronor i en nyemission på totalt nästan 5 miljoner kronor. Förutom Alexander "The Mauler" Gustafsson kommer Prey Studios ta in ytterligare en handfull strategiska investerare i finansieringsrundan som ännu inte är klar.

Prey Studios gjorde en nyemission för knappt ett år sedan som dock registrerades hos Bolagsverket först i somras. Då fick spelstudion in 1,2 miljoner kronor, till en värdering på 6,7 miljoner kronor. Bland Prey Studios tidiga investerare fans då bland annat Ownit-grundaren Johan Ekberg, affärsängeln Niclas W Bergkvist samt Ownits tidigare vd Stefan Tengvall.

MMA Manager är Prey Studios första egenutvecklade spel.

Läs mer