Stjärnvärvningen Pär Lagerström hoppar av Notified: "Svårt beslut"

Notified
Stjärnvärvningen Pär Lagerström hoppar av Notified: "Svårt beslut"

Pär Lagerström slutar som vd på Notified. Foto: Press

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Det var med pompa och ståt som sociala medier-bolaget Notified i januari presenterade den nya vd:n Pär Lagerström. Nu lämnar han jobbet - efter bara nio månader. “Det var ett extremt svårt beslut”, säger han.

Notified är något så ovanligt som en svensk startup som har lyckats växa snabbt och expandera utomlands - helt utan externt riskkapital. Företagets tjänst hjälper andra bolag med att hålla koll på vad som skrivs om dem i sociala medier.

Under det brutna räkenskapsår som avslutades i april 2016 omsatte Notified 21,5 miljoner kronor och gjorde en vinst efter skatt på 3,3 miljoner.

Nu är planen att ta tjänsten internationellt, med en lansering i Danmark som start. Inför den expansionen rekryterade Notified i januari Pär Lagerström, tidigare toppchef på PR-tjänsten Mynewsdesk.

Han var Sverige-chef och senare Norden-chef på Mynewsdesk under åren 2009 till 2015. Under den perioden ökade omsättningen från cirka 18 miljoner kronor till över 100 miljoner.

Planen var att han skulle hjälpa Notified att göra samma resa.

Nu hoppar han dock av, kan Breakit berätta.

“Det stämmer”, säger Pär Lagerström när Breakit ringer honom och frågar om han ska sluta.

“Det skulle kunna uppfattas som mer dramatiskt än det faktiskt är, och jag tycker att det är väldigt tråkigt. Det har varit fantastiskt roligt att vara på Notified som är ett otroligt bra bolag”, säger Pär Lagerström.

Avhoppet sker efter bara nio månader på posten. Pär Lagerström säger att det är privata skäl som ligger bakom.

“Det här handlar inte om Notified, utom om min egen situation. Jag har små barn och en familj som vill testa att bo i en stad som är mindre än Stockholm. Dessutom har jag fått ett nytt uppdrag, som är väldigt spännande men i en helt annan inriktning”, säger Pär Lagerström.

Han vill inte berätta vad hans nya jobb blir, men säger att han bestämde sig på måndagen - alltså för två dagar sedan.

“Det var ett extremt svårt beslut. Samtidigt känner jag att Notified är i en väldigt bra fas och att företaget kommer att klara sig utmärkt utan mig”, säger Pär Lagerström.

Hur länge hade du tänkt stanna, när du tog jobbet?
“När jag tog det här jobbet var min känsla så klart, där och då, att jag skulle göra en lång resa under många år med Notified. Men sedan kan det öppnas en möjlighet för ett annat uppdrag som du inte ana förrän det kommer. Och dessutom är vi i familjen sugna på att testa något nytt”, säger Pär Lagerström.

Avhoppet kommer olägligt för Notified, som precis har ökat antalet anställda kraftigt genom att framför allt stärka upp säljkåren inför en större expansion.

Notified grundades 2010 av Kristopher Stenkula och Marcus Norrving. Bolaget har kontor i Malmö och Stockholm.

Läs fler artiklar
LÄS MER