Göteborgsängeln Lena Apler pumpar in miljoner i Springfield

The Springfield Project
Göteborgsängeln Lena Apler pumpar in miljoner i Springfield

Lena Apler och Anna Settman. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Göteborgsängeln och Collector-grundaren Lena Apler fortsätter att satsa stort på startupindustrin. Nu öronmärker hon 10 miljoner kronor till The Springfield projects nya fond.

Lena Apler har på kort tid seglat upp som en av de mest aktiva investerarna i Göteborgsregionen. På mindre än ett år har hon gjort ett antal privata investeringar direkt i startupbolag och även satsat på den nystartade riskkapitalfonden Backing Minds.

Samtidigt har hon dragit igång en 100-miljoners fond genom sin bank Collector.

Nu rapporterar Di Digital att hon även öronmärkt 10 miljoner kronor som ska satsas på Stockholmsacceleratorn Springfield.

”Jag gillar Anna och Anders sätt att jobba. De investerar i nybakade bolag som även får ta del av ett acceleratorprogram i 100 dagar”, säger hon till nyhetssajten.

När Breakit kontaktar Anna Settman, medgrundare av Springfield, säger hon dock att det inte finns någon klar fond att investera i än.

"Nu har vi investerat i fyra omgångar i bolag och fått ett bra utfall. Nu när vi börjar etablera en position tittar vi på hur vi kan utveckla Springfield vidare. Ett av de sätten kan vara att ta in kapital. Det har vi diskuterat med Lena", säger hon.

Vilka andra har ni pratat med om en ny fond?

"Det kan jag inte kommentera i dagsläget."

Kommer ni bredda verksamheten på något sätt om ni tar in en ny fond?

"Det skulle kunna vara ett spår att bredda men inga beslut är tagna än. Vi har fortfarande kapital och tittar kontinuerligt på bolag", säger Anna Settman.

Springfield är en accelerator som för det mesta gör mindre investeringar på cirka 500.000. Om bolagen utvecklas bra efter acceleratorprogrammet kan Springfield göra följdinvesteringar på mellan 2 och 10 miljoner kronor.

I fjol gjorde Springfield 14 investeringar. 

Läs fler artiklar
LÄS MER