HR-startupen Teamtailor växer - öppnar kontor i fem nya länder

Teamtailor
HR-startupen Teamtailor växer - öppnar kontor i fem nya länder

Teamtailors team. Bilden är något beskuren. Foto: Press

Johanna Ekström

Reporter

Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Norge och Danmark. Nu kliver svenska Teamtailor ut i världen. "Marknaden är helt enkelt redo", säger bolagets vd Jorge Vasquez.

Rekryterings-startupen Teamtailor hjälper företag att samla hela sin rekryteringsprocess på en och samma plattform. Förenklat kan man säga att det handlar om att göra företagens klassiska "jobba hos oss"-sidor på sajterna mer attraktiva - samtidigt som man har utvecklat ett speciellt rekryteringsverktyg som är kopplat till karriärsidorna.

Eftersom bolaget märkt av en ökad efterfrågan de senaste månaderna har man nu bestämt sig för att expandera internationellt.

“Vi har sett rekordmånad efter rekordmånad när det kommer till försäljning, och har bestämt att vi måste lansera utanför Sverige. Nu kommer vi gå in i Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Norge och Danmark”, säger Jorge Vasquez, vd på Teamtailor.

Enligt Jorge Vasquez har bolaget i augusti dragit in 600.000 kronor enbart via nya kunder, och vuxit med 700 procent jämfört med samma period förra året.

Förra året omsatte bolaget 2,2 miljoner och gjorde ett resultat på minus 2,6 miljoner kronor. Hösten 2015 tog bolaget även in 7,5 miljoner kronor från en rad kända affärsänglar

“Det senaste halvåret har många internationella arbetsgivare kontaktat oss för en demo. Bara den senaste veckan har vi fått 15-20 förfrågningar, och hälften av dem kommer från Storbritannien. Marknaden är helt enkelt redo”, säger han.

I samband med satsningen kommer Teamtailor öppna kontor i samtliga nya länder.

“Nu ska vi försöka komma i kontakt med nya talanger till de nya kontoren. Totalt rör det sig om en 9-10 personer som ska anställas”, säger Jorge Vasquez.

Hur finansierar ni satsningen?

“Det är det minsta bekymret. Vi för diskussioner om att ta in nytt kapital, men de pengar vi har skulle räcka. Det viktiga nu är att hitta rätt personligheter som kan driva det på plats. Gör man fel i den rekryteringen kan man förlora många år”.

"Det ligger i vårt DNA att finnas på plats, vi vill att kunderna ska ha oss i handen inom en timme om de skulle behöva det. Många kör via telefon men vi tror på personlig kontakt”, säger han. 

Bland Teamtailors investerare återfinns bland annat Henrik Torstensson, vd för Lifesum och Mattias Miksche, vd för Stardoll.

Läs fler artiklar
LÄS MER