Startupsupport – anonym chatt för utbrända entreprenörer

7cupsoftea.comStartupsupport

Vinnie Lauria/Flickr

Breakit

Breakit

Som it-entreprenör går det upp och ner. Jakten på framgång kan göra det svårt att prata om när det går dåligt - men nu finns en lösning.

”Fake it til' you make it” är en bevingad klyscha som också gäller inom tech-branschen. Som företagare är det viktigt att utåt framstå som framgångsrik inför sina kunder och investerare. Men i själva verket lider många av stress, osäkerhet och mår tidvis dåligt mentalt.

Det var något som fick ett par entreprenörer i Silicon Valley att starta Startupsupport, en anonym chatt för entreprenörer och startups. 

Startupsupport är ett samarbete med sajten 7cupsoftea.com där användare kan komma i kontakt med personer som gått igenom ett online-program för att lära sig att hantera personer som mår dåligt. Sajten är grundad av Glen Moriarty och har 43 000 volontärer i 150 olika länder.

Du som använder Startupsupport är anonym och de du chattar med är ofta företagare som själva vet hur pressen kan kännas. Du kan få stöd om du känner dig deprimerad eller utmattad eller om du bara vill ha någon att prata med.

TOVE MELLGREN

Läs mer