Startup som vill förändra tryckeribranschen får in nya ägare

Colourpicture
Startup som vill förändra tryckeribranschen får in nya ägare

Daniel Wisarve, vd och grundare av Colourpicture. Foto: Press

Viviana Canoilas

Reporter

Daniel Wisarve, grundare och vd för Colourpicture vill revolutionera tryckmarknaden. Nu tar han in närmare en halv miljon kronor från fyra affärsänglar.

Genom e-handelsbolaget Colourpicture kan kunder beställa egendesignade trycksaker. Bolaget startades för drygt ett år sedan och planerar att växa internationellt med Holland som första land.

Nu tar bolaget ett steg i den riktningen och tar in fyra investerare som går in med 400.000 kronor i bolaget. Förutom kapital ska investerarna också bidra med kompetens inom e-handel, digital marknadsföring och IT.

"Jag har arbetat hela mitt yrkesliv i tryckeribranschen, och min frustration över att ingen utnyttjade de digitala möjligheterna gjorde att jag startade Colourpicture. Genom delägarnas och styrelsens gedigna kompetens och erfarenhet av att driva startups och e-handel har vi de perfekta förutsättningarna för att revolutionera tryckeribranschen", säger Daniel Wisarve, vd och grundare av Colourpicture i en kommentar.

Investerarna är Peter Bengtsson som har drivit bolag i 30 år och tar även plats i Colourpictures styrelse. Kim Alltorp Wennerholm, som kommer närmast från Google är också en investerare och även Victor Wennerholm, som är grundare och vd för jakt-ehandelssajten activeoutfit.se.

Den fjärde är entreprenören Peter Borgman – som också blir Colourpictures nya styrelseordförande. 

"Vi kommer att vara aktiva delägare som tillsammans med bolagets grundare Daniel Wisarve förändrar sättet man köper trycksaker på", säger Peter Bengtsson, delägare och styrelseledamot i Colourpicture i ett uttalande.  

Läs fler artiklar
LÄS MER