Red Flag stärker upp sitt team - plockar in chef från Propellerhead

Red Flag
Red Flag stärker upp sitt team - plockar in chef från Propellerhead

Till vänster Mikael Pawlo, vd och medgrundare av Red Flag och till höger Kalle Paulsson – ny produktchef på Red Flag. Foto: Press

Viviana Canoilas

Reporter

Entreprenörsprofilerna bakom Red Flag plockar in Kalle Paulsson som ny produktchef.

I början av sommaren kunde vi berätta att entreprenörerna Mikael Pawlo, grundare av nätkasinot Mr Green, Mattias Söderhielm, grundare av bland annat Bredbandsbolaget och Citytåg, och Niklas Derouche, grundare av DS Panel och Xpedio, dragit igång företagarstartupen Red Flag.

Med hjälp av bolaget ska entreprenörer kunna göra allt från att starta bolag, till att fakturera och bokföra - i en och samma app.

”Vi tror att det finns väldigt mycket som går att förenkla. Det ska bara vara ett par knapptryckningar för att starta ett bolag. Vi tror att vi kan runda många av processerna med Bolagsverket, även om det såklart är där företaget i slutändan registreras", sa Mikael Pawlo tidigare till Breakit.

Nu stärker det nybildade bolaget upp och rekryterar Kalle Paulsson som får rollen produktchef och ska jobba tillsammans med bolagets sex utvecklare. Kalle Paulsson kommer närmast från Propellerhead som jobbar med mjukvarusynthar. 

Den nya produktchefens roll är att ansvara för bland annat erbjudandet till kunderna och hitta olika lösningar.

“Med Kalle Paulsson får vi en stark kraft som kan se till att Red Flag blir en riktig bred tjänst. Red Flag ska göra småföretagare lika nöjda i Skärholmen och Rosengård som i Danderyd och i Vellinge, säger Mikael Pawlo, som även är vd i bolaget, i en kommentar.  

Mikael Pawlo har tidigare sagt att Red Flag inledningsvis kommer att bygga egen teknik för automatiserad bokföring och fakturering. Nu beräknas den första produkten att släppas före årsskiftet. 

"Om fem år tror jag Red Flag är det självklara valet för den som går och funderar på att starta eget och som vill fokusera på verksamheten och inte tyngas av tidsödande administration", säger Kalle Paulsson i ett uttalande.

Läs mer

Efter Aegirbios miljardbud på Dynamic Code – stort missnöje i ägarledet

Nya SaaS-stjärnan Opter till börsen – "Vi vill vidga vår ägarkrets"

Bokio och Red Flag gör gemensam sak – slår ihop bolagen

Läs fler artiklar
LÄS MER