Internetgurun Kjell A Nordström: "Så skapar du nästa unicorn"

Breakit - Internetgurun Kjell A Nordström: "Så skapar du nästa unicorn"

Kjell A Nordström. Foto: Johan Hellström

Julafton för alla i Startupsverige - nu bjuder Telia på ett möte med en av interneterans verkliga visionärer.

Before Business är som namnet antyder ett event innan arbetsdagen börjar, en frukost som bjuder på insikter, inspiration och nya kontakter. Tre tillfällen är inplanerade – i Stockholm, Göteborg och Malmö. Först ut är Urban Deli på Sveavägen i Stockholm den 28 september som står värd då bland andra forskaren och författaren Kjell A Nordström pratar på temat ”urbanisering/unicorn”.

"Vi vill gärna lyfta möjligheten att delta live, dock är det ett begränsat antal platser, men alla kan följa eventen via livestreaming vart som helst i världen", berättar Karolina Hülphers på Telia. 

Moderatorer för eventen är Daniel Stark och Kjell Eriksson, kända från Telias podd DIgitalisterna (telia.se/digitalisterna). De kommer även att podda direkt efter föreläsningen tillsammans med spännande gäster. 

Längst fram i förstaklassvagnen på väg mot framtiden hittar vi de nordiska länderna – och främst bland de främsta hittar vi Stockholm som växer explosionsartat. Det menar forskaren och författaren Kjell A Nordström.

"Tidningen The Economist – inte direkt känd för sina devota artiklar – utnämnde för något år sedan de nordiska länderna till "The Supermodels". Tveklöst var Stockholm stjärnan i modellen med sina unicorns och sin brutalt framgångsrika start up-scen. Det finns bara en plats i världen idag som rankas högre än Stockholm... Just det, Silicon Valley. Är vi den eviga tvåan eller kan Stockholm ta klivet upp i supertungvikt", frågar sig Kjell A Nordström och lovar försöka svara på den frågan under sitt anförande. 

Den 29 september fortsätter Before Business till Göteborg där Kjell A Nordström talar på temat ”produktutveckling/gaming”. Han tittar också djupt in i framtiden och ser ett Storgöteborg som bas för några av världens främsta företag.

"Idag är det städer snarare än länder som konkurrerar om företagens och människornas uppmärksamhet och gunst – The Great Urban Attraction Game. Göteborg har visat sig vara en mycket attraktiv plats. Hem för ett antal företag i världsklass utvecklas Göteborg till en mötesplats för traditionell svensk industri och det modernaste av de moderna. När Volvo Lastvagnar nu provkör sina självkörande lastbilar och Volvo Personvagnar sluter slår följe med Uber och återuppfinner både taxinäringen och bilindustrin... ja, då kommer kvittot. Göteborg har tagit plats i världstoppen", konstaterar Kjell A Nordström.

Dagen efter Göteborg följer Malmö, den 30 september. Där är rubriken ”Öresundsregionen/nätverkande”. Han sätts Malmö-regionen i perspektiv och Kjell A Nordström ser ett av Europas mest dynamiska stadsområden ta form.

"Vi vill till staden. Om cirka 30 år lever 80 procent av jordens befolkning i 600 olika städer - eller urbana områden som det också kallas. Malmö-Helsingborg-Helsingör-Köpenhamn är ett av de mest dynamiska urbana områdena i Europa. Pippi Långstrump möter Burka Avenger och Den Lilla Sjöjungfrun. Ett virrvarr och samtidigt ett dynamiskt nätverk inte bara av städer utan av människor och kulturer. Bra nyheter eftersom mångfald är innovationens mest kraftfulla bränsle".

Här kan du läsa mer om Before Business och få alla detaljer om hur du deltar. 

Det här är en sponsrad artikel från Telia Sverige – Vill du veta mer om Telia Sveriges erbjundande till startups så kan du klicka dig vidare till deras sajt här.

 Sponsrade inlägg är en del av Breakits annonserbjudande. Inläggen skrivs inte av Breakits redaktion utan av kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till sales@breakit.se

Läs fler artiklar
LÄS MER