Sök

Sting drar igång spelinkubator – här är 10 bolag som har antagits

Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

Reporter

VR, mobilspel och PC-spel – här är bolagen som antagits till inkubatorn Stings nya satsning.

I våras gick startup-inriktade inkubatorn Stockholm Innovation & Growth, mer känt som Sting, ut med att de skulle inleda en satsning som skulle kunna bli en renodlad spelinkubator – riktat mot unga spelbolag. 

Nu startas spelinkubatorn, som beskrivs som ett nationellt entreprenörsprogram, där målet är att få fram fler spelrelaterade företag. 

Tio utvalda spelstartups ska nu få chansen att utveckla sina idéer med hjälp av Sting och en rad speljättar som Future Games, Goodby Kansas, London Ventures Partners, Paradox Interactive, Resolution Games. Även den tidigare Dice-chef KM Troedsson är med och hjälper. 

Satsningen leds av Jana Palm och Jonas Lindqvist. 

"Det har varit roligt att se en så pass stor spridning bland de projekt som ansökt till programmet. Bland de antagna ser vi spännande exempel inom virtual reality, mobil– och PC-spel, men även gamification av mer traditionella produkter och tjänster", säger Jonas Lindqvist, som leder det nya Sting-programmet.

Totalt rör det sig om sju workshoppar och vid den åttonde träff ska det bästa spelprojektet att utses där vinnaren får 10.000 kronor. 

Här är de utvalda spelstartupen och projekten: 

1. Right Nice Games. En nystartad spelstudio grundad av fem studenter från Futuresgames i Stockholm. 

2. Talecore Studio. En spelstudio som vill skapa berättelserika spel som aktiverar spelarens tänkande.

3. Egg Simulator. Ett spel där du spelar som ett ägg och där ditt uppdrag går ut på att ta dig ur kastrullen innan vattnet börjar koka.

4. Kindler in the dark. Är ett handritat mobilspel som handlar om en varelse i en värld som blivit mörk. Målet är att hitta källan till mörkret för att få världen att lysa igen.

5. Tamarrion. Ett “hardcore boss fighting”-spel för den som söker en seriös utmaning. 

6. Warhammar 40,000 The Name Game. Ett ordleksspel inom strategispelsgenren.

7. Lifee. Startup som utvecklat ett spelarmband för barn i syftet att göra fysisk aktivitet roligare. Lifee vill bland annat utveckla ett eget spel. 

8. Det virtuella operationsrummet (VOP). Projekt som syftar till att minska antalet vårdskador efter operationer. 

9. Werdapp. En simulering i virtuell verklighet som gör kulturell integration och språkinlärning lättare. 

10. War for Talent. En affärsidé från startupen Playitfair som går ut på att använda spel som ett rekryteringsinstrument och för kompetensutveckling i företag och organisationer.

Läs mer