Jessica Albas e-handelssuccé kan säljas till konsumentjätte

The Honest Company
Jessica Albas e-handelssuccé kan säljas till konsumentjätte

Jessica Alba Foto: TT/Charles Sykes

Viviana Canoilas

Reporter

Planerna på en börsnotering har lagts ner. Nu för Jessica Albas Honest Company samtal med flera parter om en försäljning av bolaget.

Hollywood-skådisen Jessica Alba är känd för sina roller i bland annat Sin City och Fantastic Four. Vid sidan av filmrollerna har Jessica Alba byggt upp miljardföretaget Honest Company med affärsidén att sälja miljövänliga blöjor på nätet.

Bolaget, där Jessica Alba är en av tre delägare, siktade tidigare mot en börsnotering. Men i somras meddelade Honest Company att någon börsnotering inte kommer att bli av. 

Nu kan ändå en exit vara på gång.

Denna gång handlar det om att bolaget går i försäljningstankar. Enligt flera källor till techsajten Recode ska stora multinationella dagligvarubolag som Procter & Gamble och Unilever vara eventuella köpare.

Uppgifterna har inte bekräftats av Jessica Alba eller någon annan i Honest Company.

Honest Company värderades till 14 miljarder kronor i samband med en kapitalrunda förra året då bolaget tog in 840 miljoner kronor.

Totalt har det fem år gamla bolaget tagit in 1,8 miljarder kronor i riskkapital och hade en omsättning på 2,5 miljarder kronor under fjolåret, skriver Recode.

Läs fler artiklar
LÄS MER