Så laddar du mobilen och använder hörlurar med Iphone 7

Apple Belkin
Så laddar du mobilen och använder hörlurar med Iphone 7

Foto: TT/Marcio Jose Sanchez

Viviana Canoilas

Reporter

När Apple tar bort hörlursjacket försvinner möjligheten att lyssna på musik och ladda mobilen samtidigt. Nu lanseras en liten adapter som löser det. Priset: 340 kronor.

Sedan Apples event där Phil Schiller presenterade den nya telefonen Iphone 7 har det slopade hörlursjacket varit ett hett debattämne.

När 3,5 millimeters-uttaget nu är borta på Iphone 7 vill Apple att vi i stället ska köra trådlösa bluetooth-hörlurar - eller att vi kopplar in hörlurarna via laddningsporten.

Problemet för oss som vill använda våra gamla hörlurar är att vi inte kan lyssna på musik samtidigt som vi laddar mobilen.

Nu har dock det amerikanska elektronikbolaget Belkin hittat en lösning. 

Bolaget har tagit fram en lightning-docka för Iphone 7 och Iphone 7 plus. Med den kommer du att kunna ladda din mobil samtidigt som du kan lyssna på musik. Lösningen är inte helt optimal eftersom du kommer att behöva en extra adapter för att kunna använda dina gamla hörlurar. 

I oktober kommer produkten att finnas ute på marknaden.

Adaptern kostar dock, som vanligt med tilläggsprylar för Iphone, en liten slant. Närmare bestämt 40 dollar, vilket motsvarar cirka 340 kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER