Här är de nya prylarna från Apple – Iphone 7 får trådlösa hörlurar

Apple Iphone 7 Apple Watch
Här är de nya prylarna från Apple – Iphone 7 får trådlösa hörlurar

Phil Schiller presenterade den nya Iphone 7 Foto: TT/Marcio Jose Sanchez

Viviana Canoilas

Reporter

Trådlösa hörlurar, vattentätt och två kameror. Här är den nya Iphonens viktigaste egenskaper.

Redan innan evenemanget spekulerades det i ett antal prylar. Under onsdagskvällen infriades förväntningarna på en ny telefon från Apple.

På scenen i Bill Graham Civic Auditorium i San Francisco presenterades Apples nya telefon – Iphone 7 i den nya färgen "jet black".

Den stora snackisen har varit om den nya telefonen skulle bli utan någon vanlig hörlursutgång. Det visade sig stämma – Airpods kallas Apples trådlösa hörlurar. Hörlurarna kopplas automatiskt samman med telefonen när du öppnar fodralet de ligger i.

Inte helt oväntat får Iphone 7 två kameror. En för vidvinkel och en för telelins. 

Går vi in på prestandan får Iphone 7 en mycket kraftfullare processor. Enligt bolaget är den 240 gånger snabbare än den allra första Iphone. 

"Det mest kraftfulla chipet någonsin i en smart telefon", säger Phil Shiller, vice vd för Apple.

Phil Schiller berättade även att Iphone 7 är vattentätt, men gick inte in på hur djupt. Det mest troliga är att telefonen inte är simsäker.

En annan pryl som fick flera nyheter var Apple Watch 2. 

Efter ett och ett halvt år var det dags för den andra utgåvan i Apples serie av smartklockor. Den nya klockan är vattentätt och simsäker ned till 50 meters djup. En cool sak är att högtalarna själv pumpar ut vattnet från klockan. 

Jämfört med den första modellen är processorn 50 gånger snabbare i Apple watch 2. Vilket är et välkommet tillskott för apputvecklare. En rolig nyhet är att det hajpade spelet Pokémon Go kommer att finnas i klockan.

En mer oväntad nyhet är att Nintendos Super Mario kommer till appstore lagom till julafton. Kanske borde man ha väntat det med tanke på att Pokémon company – ett dotterbolag till Nintendo – som nämnt redan har släppt sitt första spel i Appstore.

Läs mer

Avslöjar: Corona stoppar tandläkarens miljardklipp – stjärnkrögaren satte fel krog(!) i konkurs

Apple stänger ner sin sista butik för Apple Watch

Spotify anmäler Apple till EU – här är Daniel Eks kravlista

Läs fler artiklar
LÄS MER