Blir det en Iphone 7? Allt du behöver veta om Apples event

Breakit - Blir det en Iphone 7? Allt du behöver veta om Apples event

Tim Cook, vd på Apple. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

Jonas de Lange

Reporter

Apples event är som en extra julafton för technördar. Här är prylarna du kan förvänta dig att se.

Det har återigen blivit dags för Apple att presentera nya produkter - med en medföljande storm av artiklar om vad som komma skall.

I vanlig ordning har det mesta av informationen läckt ut redan innan själva evenemanget. Här är vad vd Tim Cook och hans kumpaner förväntas visa upp från scenen.

Iphone 7

“Det är en ny Iphone med en ny siffra”, skriver amerikanska the Verge med syrlig ton.

Under året har flera påstådda bilder på Iphone 7 läckt ut. Eftersom förändringarna har förefallit små från föregångaren har det spekulerats i att det inte är dags för en Iphone 7 utan bara en uppdaterad version av sexan.

Strax innan eventet verkar dock de internationella techmedierna vara överens om att det blir en helt ny siffra i namnet.

Den nyhet kring telefonen som väckt störst uppmärksamhet är att den förmodligen kommer att bli utan någon vanlig hörlursutgång. Istället måste hörlurarna vara trådlösa eller kunna kopplas till laddningsutgången på telefonen.

Utöver sannolikt förbättrade komponenter som gör telefonen lite snabbare förväntas den få ytterligare en kamera, utöver de två på fram- respektive baksidan.

Apple watch 2

Enligt Financial Times har det även blivit dags för en ny smartklocka från Apple. Elektronikjätten släpper oftast en ny utgåva av sina olika produkter med ett års mellanrum. I smartklockans fall har det gått ett och ett halvt år, vilket underbygger resonemanget att det är dags för en uppdatering. En potentiell ny funktion är att klockan kommer få en egen GPS. Det skulle i så fall göra den mindre beroende av att användaren alltid har med sig sin telefon.

Plattor, datorer och annat som blinkar

Förutom de två mest hajpade prylarna har flera experter även spekulerat i några långskott. Bland annat skriver Techcrunch att Apple kan komma att visa upp en ny verison av Macbook och en ny skärm med inbyggd grafikprocessor.

The Verge spekulerar i att en rad olika Ipads kommer att uppdateras och även Apple TV vars senaste version kom på fjolårets septemberkonferens.

För den som vill titta live när Apple släpper sina nya produkter, kan man följa evenemanget på bolagets egen eventsajt.

Läs fler artiklar
LÄS MER