Inkubatorn Minc värvar pr-ansvarig från Londons Tech City

MINCPå nytt jobb

Sandy Errestad, ny pr- och kommunikationsansvarig på inkubatorn Minc. Foto: Johan Nordström

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

Den Malmöbaserade inkubatorn Minc har rekryterat Sandy Errestad som ny pr- och kommunikationsansvarig.

Sandy Errestad kommer senast från tech-klustret Londons Tech City, Londons svar på Silicon Valley. Där har hon jobbat på enhörningen Transfer Wise och på pr-byrån Albion Drive med inkubatorer och bolag som till exempel Universal Avenue och Klarna.

Sandy Errestad berättar att hon har jobbat i London i drygt åtta år och att hon egentligen inte hade några planer på att komma hem till Sverige. Men erbjudandet från Minc fick henne att tänka om.

"När den här chansen dök upp så kändes det givet att ta den. Det finns stora möjligheter för Malmö och Minc att etablera sig som en techhubb utanför Sveriges gränser. Där kommer mina tidigare erfarenheter från att ha jobbat internationellt till stor nytta", säger Sandy Errestad.

Hon berättar vidare att hon ser många likheter mellan London och Malmö som techhubbar, eftersom hon anser att båda städerna har en “ytterst global framtoning och stor innovationsanda”.

“Minc är det naturliga navet i södra Sverige för entreprenörer och har redan sett många framgångssagor. Detta kommer vi bygga vidare på i vårt framtida kommunikationsarbete."

Mårten Öbrink, vd på Minc, anser att det är värdefullt för Minc att få in någon på kommunikationssidan som har jobbat internationellt med startups och tech.

"Vi är väldigt glada över att Sandy har valt Minc. Nu kommer vi att se till att vi både hörs och syns internationellt för att locka till oss entreprenörer och andra startupaktörer från den globala arenan", säger han i ett uttalande.

Sandy Errestad började sin nya tjänst i måndags,

Läs mer