Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Efter samarbetet med NFT: Nu gör Collector sina första investeringar

Artikel bild
Åsa Hillsten Eklund, markands- och kommunikationschef på Collector bank. Foto: pressbild.

Svenska frisörbokningstjänsten Glamma blir en av Collectors två första investeringar.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

jonas@breakit.se

Reporter

Vi har tidigare rapporterat om att den digitala banken Collector har börjat göra startupinvesteringar genom ett samarbete med riskkapitalbolaget NFT ventures.

Nu har Collector ventures – som satsningen heter – gjort sina två första investeringar. Det handlar om den svenska frisörbokningstjänsten Glamma och det brittiska fintechbolaget Credit Kudos.

Varför har ni investerat i Glamma?

“Vi ser att de vänder sig till ett segment som i hög grad bokar och driver bolag analogt. Vi tror att de flesta branscher är under någon form av digital transformation, precis som vi själva är. Det är högst rimligt att tro att det finns en stor potential här då slutkund förväntar sig ett allt mer digitalt erbjudande”, säger Åsa Hillsten Eklund, marknads- och kommunikationschef på Collector bank.

Bokningstjänsten låter privatpersoner boka tider hos frisörer och skönhetssalonger på nätet.

Glamma är ett varumärke som ligger under det före detta Schibsted-bolaget Bokavård. För ungefär ett år sedan köpte grundaren tillbaka bolaget från den norska mediejätten. Nu får alltså bolaget in en ny investerare.

“Vi hjälper en annars analog bransch att utveckla sin affär genom att möta kunderna där de finns. Collector, med sin innovativa kultur och kunskap av transaktionsintensiva affärer utgör en stark och lämplig partner att utveckla Glamma vidare”, säger Amir Mofidi, vd på Glamma, i ett pressmeddlande.

Hur mycket pengar det handlar om har inte parterna gått ut med men enligt Di digital handlar det om 9 miljoner kronor. 

Läs mer