Binero-grundaren Anders Aleborg investerar i Wopify

Wopify
Binero-grundaren Anders Aleborg investerar i Wopify

Anders Aleborg. Foto: Press.

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Anders Aleborg har grundat ett av Sveriges största webbhotell. Nu går han in som delägare och vd i rekryteringstjänsten Wopify. “Vi bygger det system som Arbetsförmedlingen borde ha fått för sina 100 miljoner”, säger han.

Det är många som vill effektivisera rekrytering. Det senaste året har Breakit rapporterat om Sqore, Teamtailor, Cruitway och en lång rad andra startups som alla arbetar med att göra processen kring att ta in ny personal smidigare.

Västerås-baserade Wopify är inne på samma spår. Bolaget har tagit fram en tjänst som ska förbättra matchningen mellan arbetssökande och arbetsgivare. Själva matchningen sker genom en process som påminner om dejtingappen Tinder - de arbetssökande på Wopify kan alltså svepa höger eller vänster i appen för att säga “ja” eller “nej” till ett jobb.

Det är en modell som Stockholmsbaserade Selfiejobs också använder sig av.

“Dagens manuella matchningsprocess med genomarbetade ansökningsbrev, diverse CV:n etcetera är gammal, när Sverige idag behöver en effekivare matchning mer än någonsin och tekniken finns. Vi bygger det system som Arbetsförmedlingen borde ha fått för sina 100 miljoner”, säger Anders Aleborg, ny vd för Wopify.                       

Med det sistnämnda syftar han på Arbetsförmedlingens IT-upphandling där myndigheten betalade 100 miljoner för ett IT-projekt som det sedan inte blev mycket av. Något som fick bland andra Klarnas vd att gå i taket.

Anders Aleborg har tidigare grundat webbhotellet Binero, som är ett av Sveriges största. Bolaget är idag en del av börsnoterade Oniva Group.

Grundare till Wopify är Jimmy Larsson och Fahrim Shirinzade, som startade bolaget 2015. Parterna har valt att inte avslöja villkoren för affären där Anders Aleborg köper in sig i företaget.  

Läs fler artiklar
LÄS MER