Nya uppgifter om "streaming-krig" mellan Apple och Jay Z:s Tidal

Apple Tidal
Nya uppgifter om "streaming-krig" mellan Apple och Jay Z:s Tidal

Foto: NRK P3/Flickr

Sara Lindmark

Reporter

Apple försöker straffa de artister som skriver kontrakt med Tidal.
Enligt källor till New York Post har Rihannas låt "American Oxygen" inte fungerat i Itunes - vilket ska ha varit en medveten strategi.

Apple försöker störa Jay Z:s musikströmningstjänst Tidal inför nylanseringen av sin egen Beats-baserade musiktjänst. Tidal har redan fallit ur listan över de 700 mest nedladdade Iphone-apparna i USA, men enligt en källa till New York Posts Page Six Magazine, tog Apple medvetet lång tid på sig att godkänna Tidals app-uppdatering i App store.

Robert Kondrk, vice vd för Itunes Content har också deklarerat krig mot artister som skriver kontrakt med Tidal, skriver NY Post. Enligt en källa ska han ha sagt till chefer på Universal Music Group att “Rihanna och andra Tidal-artisters musik inte kommer att promotas på Itunes om de fortsätter att släppa musik exklusivt för Tidal”.

Källan uppger också att efter att Rihannas låt “American Oxygen” släppts på Tidal så uppstod tekniska problem kring hennes musik på Itunes. Källan förklarade att “Rihannas låtar var förvrängda och icke-fungerande under en tid”.

En talesperson för Apple tillbakavisar uppgifterna om att Rihannas sånger ska ha förvrängts avsiktligt, men vill inte kommentera de andra påståendena, enligt NY Post.

LÄS MER: Apples nya Spotify-konkurrent kommer i juni​

Läs mer

Avslöjar: Corona stoppar tandläkarens miljardklipp – stjärnkrögaren satte fel krog(!) i konkurs

Kanye West skippar Tidal-exklusivitet – släpper nästa album även på Spotify

Spotify anmäler Apple till EU – här är Daniel Eks kravlista

Läs fler artiklar
LÄS MER