Tungviktsmötet på techfesten: Daniel Ek frågade ut The Mauler

Spotify
Tungviktsmötet på techfesten: Daniel Ek frågade ut The Mauler

Jonas de Lange

Reporter

Spotify-grundaren Daniel Ek möter kampsportaren Alexander Gustafsson på Stockholm Tech Fest.

Spotify är ett av de mest frekvent förekommande bolagen i Breakits nyhetsflöde. Trots det stora intresset öppnar den högsta ledningen sällan upp för intervjuer och journalistfrågor.

På årets Stockholm Tech Fest axlade Daniel Ek själv rollen som utfrågare när han mötte kamsportsprofilen Alexander “the Mauler” Gustafsson.

Spotify-grundaren verkade bland annat väldigt intresserad av hur slagkämpen handskas med sina motståndare och hur mycket han fokuserar på dem.

“Det pratas mycket om att man ska kämpa för sin egen skull och många säger att de inte bryr sig om hur andra gör. Hur är det för dig?” frågade techprofilen.

Man ska kanske inte dra för stora växlar på en lättsam utfrågning över en dubbel espresso. Men kanske är Daniel Eks fråga ett tecken på att Spotify själva funderar mycket på vad rivalen Apple Musics nästa drag ska bli.

Daniel Ek bad även om konkreta råd från The Mauler till unga startupentreprenörer.

“Man ska alltid komma till gymmet först på morgonen och lämna sist på kvällen. Sedan måste man vara ödmjuk och lyssna på sina kollegors råd”, sa kampsportaren.

“Måste man inte också ha en otrolig tilltro till sig själv?” kontrade Daniel Ek.

Han berättade själv kortfattat om sina egna utmaningar med folk som inte trodde på idén bakom Spotify.

“När jag började med det här 2006 var det många som sade att det aldrig skulle gå och man mötte motstånd från många håll", sa Daniel Ek.

Efter presentationen ville Daniel Ek, den nyblivne journalisten, själv inte svara på några frågor från medier.

Läs fler artiklar
LÄS MER