Sebastian Siemiatkowski: “Klarna är inte redo för börsen – än”

Sebastian Siemiatkowski: “Klarna är inte redo för börsen – än”

Sebastian Siemiatkowski, medgrundare och vd på Klarna. Foto: Ann Jonasson.

Jonas de Lange

Reporter

Under Sthlm Tech Fest avfärdade Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski spekulationer om att Klarna har börsen i kikaren.

Klarna är ett av de hetaste techbolagen i Sverige just nu och växer starkt, särskilt med sin relativt nya verksamhet i USA.

Under Sthlm Tech Fest deltog bolagets vd och medgrundare Sebastian Siemiatkowski på årets fintechpanel. Då pratades det bland annat om bolagets framgångar i just USA.

“Det går väldigt bra. Volymmässigt och kundmässigt är det långt över alla våra förväntningar. Men det kommer samtidigt att ta lite tid för oss. Vi måste trimma våra modeller, få saker att funka och säkerställa att vårt kunderbjudande matchar perfekt. Det kommer ta lite tid innan det är Paypal, men jag är jättenöjd”, säger Sebastian Siemiatkowski till Breakit efter sitt framträdande.

Från scenen avfärdar han dock spekulationerna om att Klarna skulle snegla på en börsnotering.

“Min filosofi är så här: Ska man vara på börsen ska man ha en mer stabil verksamhet. Vi är fortfarande väldigt nya i USA och Storbritannien, det kommer fortsätta vara volatilt, man kommer fortsätta läsa om att det går bra och att det går dåligt”, säger Sebastian Siemiatkowski.

Helt utom räckhåll verkar dock inte en notering vara.

“Om två tre år kanske det blir aktuellt. Då är vi sannolikt mer stabila och se långsiktiga trendskiften, det kommer inte bli de svängningarna vi ser nu initialt. Vi är inte mogna än men absolut vill vi göra det när det är dags.”

Läs fler artiklar
LÄS MER