Tyler Crowley: Jag har lagt ut en halv miljon ur egen ficka

Breakit - Tyler Crowley: Jag har lagt ut en halv miljon ur egen ficka

Tyler Crowley. Foto: Ann Jonasson.

Viviana Canoilas

Reporter

Grundaren av Sthlm Tech Fest skippar ny bil för att kunna köra en extra dag av konferensen.

På söndagen smygstartade den tredje upplagan av Sthlm Tech Fest men det är idag som konferensen drar igång på allvar. Svenska techprofiler som Spotifys vd Daniel Ek tillsamamans med Alexander “The Mauler” Gustafsson, MMA-proffs, Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkovski och Izettle-grundaren Jacob De Geer är alla på plats under måndagen.

Internationella namn i form av Slacks tillväxtchef Marci Grace, Evan Sharp, medgrundare till Pinterest, och grundaren av 500 startups Dave McClure är några som också kommer att stå i strålkastarljuset.

Precis som förra året har eventet uppmärksamhet från politiskt håll. En landets vice statsminister och Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin. Men också Migrationsverkets ställföreträdande generaldirektör Mikael Ribbenvik har lockats till eventet.

Nytt för i år är att arrangören Tyler Crowley har klämt in en extra dag – som kallas för “Solution”, på svenska lösningar.

“Solution dag är inte bara ny för Stockholm Tech Fest men är också nytt för andra techfestivaler. Dagen handlar om lösningar för de globala utmaningar som vatten, mat och energi. Det här är framtiden av tech”,säger Tyler Crowley och fortsätter:

“Jag är så taggad över Solutions dag. Det låter helt galet, men jag har lagt ut 500.000 kronor från min egen ficka för att hyra lokalen en extra dag, i stället för att köpa en ny bil. Det är för att jag tror att vi kan ändra på historien på tisdag.”

Vem är den  mest intressanta talaren?

“Michael Ribbenvick var den enda personen som bestämde sig för att ta in 162.00 flyktingar till Sverige. Det är en fantastisk berättelse”, säger Tyler Crowley.

Läs fler artiklar
LÄS MER