Smartster får in nya miljoner - laddar för utlandsexpansion

Smartster
Smartster får in nya miljoner - laddar för utlandsexpansion

Klementina Österberg och Andreas Swahn. Foto: Press.

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

En rad tunga profiler backar upp doldisbolaget.

Det är den digitala marknadsplatsen för erbjudande, Smartster, som nu aviserar att man fått en rejäl kapitalinjektion. Bolaget, som är baserat i Borås, får in 5 miljoner kronor från befintliga och nya ägare.

”I samband med nyemissionen har vi presenterat bolaget för ett antal potentiella aktieägare, som vi såg har kompetens som Smartster kan ha nytta av. Det är mycket glädjande att så många av dessa har valt att teckna. Vi uppskattar det förtroende, som vi har fått”, säger Smartsters grundare och vd Andreas Swahn i en kommentar.

Smartster får nu också en ny styrelse där Klementina Österberg, till vardags vd för det statliga riskkapitalbolaget GU Ventures, blir ordförande. GU Ventures är sedan tidigare en av delägarna i Smartster.

”Hittills har vi i Smartster fokuserat på att bygga en gedigen plattform med relevant innehåll av varor, både på webben och i mobilen, för att göra det intressant för konsumenterna. Det är roligt att kunna ta nästa steg i expansionen nu och vi har siktet inställt på att dels gå in i fler länder i Europa och dels göra mer väsen av oss framgent, för att få ett stort genomslag” säger Klementina Österberg.

Smartster har idag lanserat sitt koncept i Sverige, Norge och Danmark och är nu på väg in i Tyskland.

En av de nya investerarna är Sören Andreasson som tidigare grundat regnklädestillverkaren Didrikson. 

”När jag fick presenterat Smartsters koncept, tyckte jag att det lät väldigt spännande att skapa en av Nordens största digitala ”butiker” med erbjudanden från såväl lokala butiker som rikstäckande kedjor. Att både erbjuda digitala reklamblad och enskilda produkterbjudanden tillsammans med valmöjligheterna på sidan ger konsumenten en bra överblick oavsett om man sen shoppar i sin lokala butik eller på webben” säger Sören Andreasson.

Bland de andra nya investerarna finns HL Invest, som Henrik Lewander äger. Han grundade Hern Labs i Linköping och sålde det år 2000 till Opera Software, som börsnoterades 2004. Därutöver Peder Ekberg, som är investerare i flera andra startups samt Jan Wass som är tidigare chef för SEB Corporate Finance i Göteborg.

Läs fler artiklar
LÄS MER