Talarna vi är mest nyfikna på inför Stockholm Tech Fest

Sthlm Tech Fest
Talarna vi är mest nyfikna på inför Stockholm Tech Fest

Mikael Ribbenvik, Merci Grace, Isabella Lövin, Evan Sharp. Foto: TT och press

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Daniel Ek och Sebastian Siemiatkowski i all ära - men har vi inte sett dom förut? Här är sju talare på Stockholm Tech Fest som känns som en frisk fläkt.

Inför den tredje upplagan av Sveriges största branschfest för techbolag, som inleds på söndagen, har arrangören Tyler Crowley gjort ett försök till förnyelse. Det märks i talarlistan, som toppas av namn som...

Isabella Lövin. Vad vill Miljöpartiets nya språkrör och landets vice statsminister göra för branschen? Vi på Breakit är lite trötta på att det bara är Mikael Damberg och folkpartisten (förlåt, liberalen) Mathias Sundin som uttalar sig om startups. Bra att Lövin är på scen.

Mikael Ribbenvik, ställföreträdande generaldirektör för Migrationsverket. Också ett exempel på att techfesten vill bli ett forum för politik och myndighetsfrågor. Svårigheten med att rekrytera personal från länder utanför EU är viktig för många startups. Vad har Ribbenvik för svar på kritiken?

Jan Eliasson, vice generalsekreterare i FN. Diplomatsjärna vars vassa retoriska förmåga lär uppskattas av startup-publiken. Är djupt engagerad i att uppnå fred i Syrien. Det vore intressant att höra vad han tycker om alla startups som försöker hjälpa flyktingar med hjälp av digital teknik. Gör de rätt?

Evan Sharp, medgrundare till Pinterest. Politiker i all ära, men lite gamla hederliga techprofiler måste förstås också stå på scen. Alltid kul med lite internationell stjärnglans.

Merci Grace, produktchef på Slack. Världens kanske hetaste techbolag just nu skickar sin chef för tillväxt och produktutveckling. Hon känns spontant som startfältets mest spännande namn.

Christoph Auer-Welsbach, partner på IBM Watson. Jobbar med en av världens smartaste superdatorer. Vad tror han om AI? Kommer datorerna att utrota oss, som Elon Musk befarar?

Alexander “The Mauler” Gustafsson, MMA-proffs. Vi har ingen aning om vad han gör på Stockholm Tech Fest - men han piffar upp kändsauran kring alltihop.

Stockholm Tech Fest smygstartar på söndagen 4 september och pågår fram till tisdagskvällen.

Läs fler artiklar
LÄS MER